Recept

Super makkelijke en snelle glutenvrije granola

Glutenvrije granola eet ik het liefst met Griekse yoghurt, heerlijk als ontbijt. In Amerika is deze crunchy muesli razend populair. De granola die ik maakte is natuurlijk glutenvrij, super makkelijk en snel te maken en ook nog eens รฉrg lekker.

 

Al heel lang wilde ik een keer dit maken, een soort geroosterde muesli uit de oven. ย Ik ben dol op de granola van Bakery on Main, maar vind de zakken best prijzig. Dat moet goedkoper kunnen, dus ging ik zelf aan de slag.

 

Bij supermarkt Aldi kocht ik een zak ongezouten noten. Hierin zitten amandelen, hazelnoten, walnoten en paranoten. De perfecte basis voor je granola. Ik gebruikte havervlokken van Lieke is Vrij, die had ik nog in huis. Je kunt allerlei zoete siropen gebruiken hierbij, zoals honing of maple syrup, maar ik koos voor ahornsiroop. Hier maak ik ook mijn geliefde flapjacks mee.

HET RECEPT

Super makkelijke en snelle glutenvrije granola

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten (voor zo’n 5 porties granola)

  • 100 gram ongezouten noten melange
  • 50 gram glutenvrije havervlokken
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie (te koop bij de Toko)
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • Handje cranberry’s (eventueel, dit kun je weglaten of vervangen door iets anders)

Werkwijze glutenvrije granola

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de noten, havervlokken en kaneel samen in een kom.
  3. Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de kokosolie, wacht tot die gesmolten is en roer dan de ahornsiroop erdoor.
  4. Giet het mengsel door het notenmengselย en roer goed tot alles bedekt is.
  5. Leg het mengsel verspreid op de bakplaat en zet voor zo’n 10 minuten in de oven.
  6. Laat de granola afkoelen en doe hierbij de cranberry’s.
Maak jij wel eens zelf glutenvrije granola? Of varieer je wel eens, net als wij? Laat het weten in een reactie!

Dit recept is geschreven door Harmke in 2014

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *