Kruidkoek vind ik één van de lekkerste tussendoortje. Helaas zijn de glutenvrije koeken uit de winkel vaak lang niet zo lekker als een zelfgemaakte glutenvrije kruidkoek. Bovendien zijn ze een stuk droger, dan als ‘ie net uit de oven komt. In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn kruidkoek maak en hoe je ‘m lang lekker houdt.
De ingrediënten stellen weinig voor en ik doe dit recept dan ook altijd uit mijn hoofd. Naast de ingrediënten heb je een mixer nodig en een bakvorm. Ik kies voor een harde vorm in plaats van siliconen, omdat deze zijn vorm behoudt. In ongeveer een uurtje kun je genieten van je makkelijke maar o zo lekkere kruidkoek.
13 gedachten over “Super makkelijke glutenvrije kruidkoek”
Lieve Harmke wat geniet ik enorm van je geweldige recepten!!!!! Ik kook en bak graag maar heb niet zoveel fantasie, zoals jij. Ik ga nu ontbijtkoek maken, omdat ik deze week een keer limburgs zuurvlees wil maken.
Nogmaals dank voor de fijne recepten en hartelijke groeten.
Zelf kan ik gluten niet verdragen. Dus je heerlijke kruidkoek gemaakt. Inmiddels al meerdere malen.
En wie eet er het meest van? Idd mijn man die gewoon alles mag eten.
Hij is hier echt verslaafd aan hahahaha
Zijn dus heel blij met je recept! !!!!!!
Bedankt!!
( je website inmiddels ook al geadviseerd aan een nichtje van mijn man in Australië)
Ik liep altijd maar wat aan te modderen met recepten voor ontbijtkoek, maar deze is veel makkelijker én lekkerder! Omdat mijn koek- en speculaaskruiden na 1 eetlepel op waren, heb ik dit verder aangevuld met kaneel en nootmuskaat, smaakte ook erg goed!
Hoi Harmke,
Wat een super lekker en makkelijk recept !!!! Ik heb de koek al meerdere keren gemaakt.
Ik geniet er elke dag weer van ,ik eet twee plakken per dag heerlijk met wat boter erop mmmm….
Wel doe ik door het beslag rozijntjes en cranberries ,wat een heerlijkheid.
Deze koek zal ik hopelijk nog heel lang eten !
Groetjes Joke Hanselman
Vandaag dit kruidkoek recept gemaakt met universal bak mix van peak’s free from waar je laatst een filmpje over plaatste.
Alleen bakpoeder achterwege laten (zit al in de mix).
Makkelijk en heerlijk!
Groet,
Jenine
Heerlijk recept. In plaats van bruine basterd suiker is palmsuiker ook erg lekker.
Dank je wel….
Hoi, Hoi, is dit kruidkoek als in Cake of meer als in ontbijtkoek?
Ontbijtkoek :).
Top! Dan ga ik het eens proberen! Dank je wel…
Net gemaakt voor mijn zoon, maar al stiekem zelf ervan gesnoept. Wat is ie lekker! Ik heb al andere ontbijtkoekrecepten uitgeprobeerd. Maar deze is echt vele malen lekkerder en makkelijk in bereiding. Gaat in mijn receptenboek. Bedankt!
Wij eten eigenlijk met het hele gezin glutenvrij (behalve incidenteel een broodje voor ons dan) en het bevalt ons prima. Ik kan met zekerheid zeggen, dat we veeeel gezonder eten, dan we anders zouden eten.
Ik merk ook dat ik doordat ik glutenvrij ben gezonder eet en bewuster voor producten kies. Dat zie ik als iets positiefs omdat ik goed voor mijn lichaam wil zorgen.
Zeker weten. Geen “pakjeseten” hier 🙂
Ik vind die additieven nu ook niet meer lekker. Smaakt “nep”, niet zoals het hoort 🙂
Wauw dit is echt een goed idee, ik heb er nooit bij stil gestaan dat je dat ook zelf kan maken..
Hmm dit ga ik zeker een keer maken!