Recept

Tomaat, mozzarella, avocado salade (glutenvrij + vegetarisch)

Nu de zon weer gaat schijnen, krijg ik ook meer zin in salades. Ik maakte een lekkere frisse glutenvrije salade met cherrytomaatjes, avocado en mozzarella als lunch. Kijk mee hoe ik dit gerecht maakte.

Ik ben dol op alle ingrediรซnten die in deze salade zitten. Stuk voor stuk heeft elkย ingrediรซntย z’n eigen heerlijke smaak en samen is het de perfecte combi voor een smaakvolle maaltijd. Deze salade is voor mij zeker een blijvertje. Lekker als lunch, maar ook bij het avondeten, een barbecue of voor op een verjaardag. Hij is namelijk ook prima van tevoren te maken.

HET RECEPT

Tomaat, mozzarella, avocado salade (glutenvrij + vegetarisch)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

Voor 2 personen

  • 1 doosje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 avocado, geschild en in blokjes
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • Basilicumblaadjes (5 stuks of meer naar smaak)
  • 1 klein gesnipperd rood uitje
  • Olijfolie (paar druppeltjes)
  • Zout & peper (naar smaak)

Werkwijze

Doe alle ingrediรซnten in een kom. De olijfolie sprenkel je er overheen. Je kunt er eventueel nog wat ย citroensap door doen, maar hier houd ik persoonlijk niet van dus heb ik dit weggelaten. Een dressing is verder niet nodig, de smaken komen zo het beste tot z’n recht. Hussel alles door elkaar met het sla couvert.

Ik verdeelde de salade over twee kommetjes en at dit als lunch samen met een vriendin. De salade vulde prima, maar was vrij licht. Pas op met te veel ui, die overheerst anders teveel. Avocado wil ik echt weer vaker gaan eten, wat is dat lekker mmm. Eet smakelijk!

Laat me weten wat jij er van vond in de comments!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *