Recept

Glutenvrij dessert: Trifle met mascarpone en mango

Ik maakt een heerlijke glutenvrije trifle met ciroencake, mango en mascarpone. Ik voegde een scheutje van mijn eigengemaakte limoncello toe, maar ik geef je ook een suggestie voor een kidsproof variant. 

 

Trifle is van oorsprong een Engels dessert met cake dat is opgebouwd uit laagjes. Ik maakte een glutenvrije variant met citroencake, mango en een tussenlaag van mascarpone. Ook haalde ik mijn zelfgemaakte limoncello weer uit de koelkast, want oh wat blijft ie lekker, een alcoholvrije variant is snel gemaakt door de limoncello te vervangen door citroen limonade.

 

Deze trifle is een perfect toetje voor tijdens de Paasdagen, maar ook een ideaal dessert als je droge cake over hebt. Door het roommengsel en het fruit wordt je cake weer sappig en smaakvol.

HET RECEPT

glutenvrije trifle

Glutenvrij dessert: Trifle met mascarpone en mango

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Lemon cake (Schär)
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram mascaprone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eieren
  • Twee doosjes mango (uit de diepvries)
  • Limoncello (of alcoholvrij: citroenlimonade)

Extra nodig

  • 4 glazen

Werkwijze

  1. Klop de slagroom stijf met een eetlepel poedersuiker.
  2. Scheid de eieren en kluts het eigeel met een eetlepel poedersuiker. (Het eiwit gebruik je niet.)
  3. Voeg de mascarpone toe aan het eimengsel en klop tot alle klontjes weg zijn.
  4. Voeg voorzichtig de slagroom toe aan het mascarponemengsel.
  5. Snij de cake in kleine blokjes.
  6. Bedek de bodem van de glazen met een laagje cake. Druk de cake goed aan. Giet op de cake een paar druppels limoncello.
  7. Leg op de cake een laagje mangoblokjes.
  8. Giet op de mango een laagje van het slagroom/mascarpone mengsel.
  9. Leg vervolgens weer een laagje cake.
  10. Leg een laagje mango en een laagje van het slagroom/mascarpone mengsel.
  11. Top de trifle af met een stukje mango.

Tip: Trifle kun je prima een dag of een paar uur van te voren maken, bewaar ‘m dan in de koelkast. De smaken zullen nog beter mengen en jij kunt relaxed natafelen zonder in de keuken te hoeven staan voor het toetje.

 

Fijne Paasdagen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *