Recept

Warm broodje geitenkaas met vijgen en honing mosterd dressing

Oh, wat is dit een lekker broodje! Een glutenvrije boterham uit de oven met geitenkaas, verse vijgen en noten met een honing noten dressing. Check snel het artikel, want in een handomdraai maak je β€˜m zelf.Β 

 

Een keer eerder at ik vijgen; afgelopen kerstdiner in een voorgerecht geΓ―nspireerd op Jamie Oliver. Toen besteedde ik weinig aandacht aan deze vrucht, maar toen ik verse vijgen at in combinatie met gesmolten geitenkaas;Β heaven! Β Ik at dit broodje voor het eerst bij een brasserie en dacht dat kan ik zelf ook. Thuis voegde ik er nog walnoten aan toe en gebruikte ik extra veel geitenkaas,Β because I love it.

HET RECEPT

broodje geitenkaas met vijgen

Warm broodje geitenkaas met vijgen en honing mosterd dressing

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

IngrediΓ«nten

  • 2 witte boterhammen (Genius)
  • 4 rondjes geitenkaas
  • 1 verse vijg
  • 6 stukjes walnoot
  • 1,5 lepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de boterhammen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Snijd de vijg in plakjes en verdeel deze over de boterhammen. De twee plakjes met de schil, gebruik je niet. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel dit over de boterhammen. Doet dit ook met de walnoten. Zet de bakplaatΒ 10 minuten in de oven.

Maak de dressing: mix de honing met de mosterd.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *