In de categorie salades heb ik er weer één voor jullie. Een heerlijke voedzame glutenvrije salade met kikkererwten en mijn o zo geliefde geitenkaas. Lekker als maaltijdsalade en ook prima als lunch. 

Al máánden lag er een zak gedroogde kikkererwten bij mij in de voorraadkast. Had ik ooit gekocht bij de Turkse supermarkt. Het stond me een beetje tegen ze te gaan gebruiken, die tijd dat het kost… Maar nu nam ik er eindelijk de (wacht)tijd voor en het was het waard. De salade die ik er mee maakte was heerlijk.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 200 gram kikkererwten (gedroogd of uit blik)
  • Scheut olijfolie
  • Peper & zout
  • 4 semi-zongedroogde tomaatjes
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 teentje knofloook
  • 40 gram rucola sla
  • 3 bolletjes zachte geitenkaas (50 gram)

Werkwijze
Leg de gedroogde kikkererwten in een bak met ruim koud water, dit liet ik acht uur staan. Ik goot de kikkererwten af en deed ze in een pan met ruim water. Ik kookte ze 30 minuten. 200 gram (zonder vocht) haalde ik uit de pan en daarmee maakte ik de salade. Je kunt ook kant-en-klare kikkererwten uit een blikje gebruiken, maar de gedroogde zijn lekkerder. De overige kikkererwten deed ik met vocht en al in een zakje en vroor ik in.

Doe de kikkererwten in een kom met olijfolie en zout en peper. Snij de semi-zongedroogde tomaatjes in stukjes en doe deze erbij. Snij de cherrytomaatjes in vieren, pers het teentje knoflook en doe dit erbij met de rucola sla. Even goed husselen. Op een bord leggen en daarover de geitenkaas verkruimelen. Voila je hebt een voedzame maaltijdsalade.

Tip: Wil je de salade onderweg/op werk/school eten? Doe de rucola dan bovenop en hussel dit later door de salade, zo wordt het niet slap. (Hij is ook erg lekker zonder knoflook.)