Wie mij op Facebook volgt, weet dat ik sinds kort een echte smoothielover ben! Een staafmixer, fruit en wat yoghurt en in een handomdraai heb je een lekkere smoothie! In dit artikel deel ik graag mijn smoothietips met je. 

Het Voedingscentrum adviseert ons minimaal twee stuks fruit per dag te eten. Om eerlijk te zijn, lukt mij dit nooit. Een banaan zo uit de schil eten, vind ik niet lekker en van een appel krijg ik enorme trek (ja, ik weet dat dit raar klinkt, maar het is echt zo). Naar mijn werk neem ik dan ook nooit fruit mee omdat ik het niet praktisch vind. Zo’n stuk fruit met beurse plekken in je tas vind ik niets en een lekkende peer of nectarine in je hand vind ik ook niets. Een lekkere fruitsalade gaat er bij mij wel in, maar ik ben te lui om al dat fruit in partjes te snijden. In de supermarkt vind ik de fruitsalades helaas te duur.

Maar…. dan is daar de smoothie! Super easy en nog lekker ook!  Als tussendoortje, maar ook als ontbijt is de smoothie dé ideale gezonde dorstlesser. Ik gebruik om mijn smoothie te maken een staafmixer, maar een blender of smoothiemaker (er zal vast van alles bestaan) doet het ook goed.  Daarnaast heb je een glas nodig om de smoothie in te doen en met een rietje vind ik ‘m het lekkerste drinken.

Hieronder wat foto’s van een aantal smoothies die ik de afgelopen tijd maakte.

smoothie 3Aardbei, cantaloupemeloen en diepvries blauwe bes framboos

smoothie 2Peer, aardbeien diepvries kersen

smoothie 1

Banaan, aardbeien, diepvrieszomerfruit (aardbei, blauwe bes, kers, rode bes, framboos)

Zoals je ziet, gebruik ik yoghurt voor de smoothie. Van mijn zusje begreep ik dat zij haar smoothie met kwark maakte en dat dit ook goed smaakt. Je kunt er ook een scheutje sinaasappelsap in doen of een ander soort sap. Het is maar net waar je zin in hebt. Qua fruit ben ik dol op zomerfruit zoals aardbeien en meloen. Ook doe ik altijd wat diepvriesfruit van de Albert Heijn in mijn smoothie zodat het drankje lekker koud is. Gooi dus al het fruit waar je zin in hebt bij elkaar en start die mixer, een rietje erin en drinken maar.

Gebruik geen kiwi in je smoothie, dit stuk fruit zorgt ervoor dat je drankje zuur wordt. Aan hoeveelheden doe ik zelf niet, ik gooi gewoon wat op de gok in de beker.