Ik maakte als lunch een verrassend lekkere vegetarische salade met geitenkaas en appel. Je hebt er niet veel voor nodig en de meeste ingrediënten heb je vast al in huis. 

Ik ben dol op salades, vooral als lunch eet ik ze graag. Ik kan er naar hartenlust mee variëren en deze salade bedacht ik spontaan met de ingrediënten die ik nog in huis had en die op moesten voor ze bedierven. Een appel eet ik vrijwel nooit zo uit het vuistje, ik vind ze vooral lekker als ze verwarmd zijn en in een gerecht zijn verwerkt. In restaurants gebruiken ze een appel vaak in een salade met geitenkaas en omdat ik het moest doen met de producten die ik in huis had, mixte ik een kwart van een klein zoet appeltje door mijn salade. En dat pakte verrassend lekker uit.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 40 gram jonge blad sla
  • 3 rondjes geitenkaas
  • 3 cherrytomaatjes
  • Kwart van een kleine zoete appel
  • Flink handje mix van noten (ik gebruikte walnoten, pecannoten pijnboompitten)
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • Zout & Peper

Rooster de noten in een droge koekenpan en laat deze afkoelen. Snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes. Snij de appel in vieren en gebruik een kwart, snijd hier partjes van en snij die in tweeën zodat je kleine stukjes krijgt. Doe de sla in een kom, verbrokkel de geitenkaas over de sla. Doe hierbij de tomaat- en appelstukjes. Doe in een klein kommetje de honing, mosterd en zout en peper en mix dit. Doe de noten bij de sla en giet hier overheen de dressing. En klaar is je snelle (lunch)salade.