Granola eet ik het liefst met Griekse yoghurt, heerlijk als ontbijt. In Amerika is deze crunchy muesli razend populair. De granola die ik maakte is natuurlijk glutenvrij, super makkelijk en snel te maken en ook nog eens érg lekker.
Al heel lang wilde ik een keer granola maken, een soort geroosterde muesli uit de oven. Ik ben dol op de granola van Bakery on Main, maar vind de zakken best prijzig. Dat moet goedkoper kunnen, dus ging ik zelf aan de slag.
Ingrediënten (voor zo’n 5 porties)
- 100 gram ongezouten noten melange
- 50 gram glutenvrije havervlokken
- 1 koffielepel kaneel
- 1 eetlepel kokosolie (te koop bij de Toko)
- 4 eetlepels ahornsiroop
- Handje cranberry’s (eventueel, dit kun je weglaten of vervangen door iets anders)
Bij supermarkt Aldi kocht ik een zak ongezouten noten. Hierin zitten amandelen, hazelnoten, walnoten en paranoten. De perfecte basis voor granola. Ik gebruikte havervlokken van Lieke is Vrij, die had ik nog in huis. Je kunt allerlei zoete siropen gebruiken voor granola, zoals honing of maple syrup, maar ik koos voor ahornsiroop. Hier maak ik ook mijn geliefde flapjacks mee.
Werkwijze glutenvrije granola
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Doe de noten, havervlokken en kaneel samen in een kom.
- Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de kokosolie, wacht tot die gesmolten is en roer dan de ahornsiroop erdoor.
- Giet het mengsel door het notenmengsel en roer goed tot alles bedekt is.
- Leg het mengsel verspreid op de bakplaat en zet voor zo’n 10 minuten in de oven.
- Laat de granola afkoelen en doe hierbij de cranberry’s.
Je kunt de granola het beste bewaren in een afgesloten (weck)potje.
Heb jij wel eens zelf muesli of granola gemaakt en hoe doe je dat?
Top om dit recept hier te zien. Ik ga dit snel eens proberen. In Amerika heb ik dit onlangs 3 weken lang bijna dagelijks gegeten als ontbijt.
[…] Dit recept komt van: MissGlutenvrij.nl […]
Mooie site met leuke artikelen! Geweldig je enthousiasme. Ik hoef geen glutenvrij dieet, maar ik probeer graag je recepten uit. Sowieso veel gezonder en daar hou ik van. Veel succes!
Moet je echt kokos olie gebruik of kan ik dit ergens anders door vervangen?
Je kan het ook vervangen door (room)boter of olijfolie
[…] we mee: bananen en aardbeien. De aardbeien deed ik door de Griekse yoghurt (uit de koelbox) met wat zelfgemaakte granola wat ik had […]
[…] Ik zit momenteel in mijn havermout-mani, maar als ik dit niet eet , neem ik Griekse yoghurt met granola of fruit. Zo, je bent volledig op de hoogte van mijn ontbijtperikelen. Nu aan jou de […]
[…] blauwe bessen met pecannoten. Of ik mix de yoghurt met superfruits en cereal flakes, maar met granola is ook nog steeds favoriet. Eigenlijk nooit […]
[…] Griekse yoghurt met aardbeien en zelfgemaakte granola. […]
[…] maakte weer granola, het recept vind je hier. Granola als ontbijt bevalt me heel goed, ik wil nu graag andere varianten maken. Als jullie tips […]
[…] ik granola heb ontdekt, krijg ik er maar niet genoeg van. Eerder poste ik al een super makkelijk granola recept, nu heb ik een fijn recept waarin cornflakes zitten voor een nog meer knapperige bite. Ook dit […]
[…] Griekse yoghurt met verse aardbeien en zelfgemaakte glutenvrije granola. […]
[…] Dit makkelijke granola recept is hier thuis nog altijd favoriet >>> […]
[…] Griekse yoghurt met verse aardbeien en zelfgemaakte glutenvrije granola. […]