Ik maakte een heerlijk voedzaam gluten- en lactosevrij ontbijt met havermout, Alpro amandeldrink, vers fruit en superfoods.

Met mijn bij Action gekochte superfoods wilde ik graag een heerlijk ontbijt maken. En dat is gelukt. Na een kommetje van deze havermout zat ik bomvol en kon ik er een flink aantal uren tegenaan zonder trek te krijgen.

Alpro Amandeldrink

Over amandelmelk hoor en lees ik veel goede verhalen. Steeds meer mensen zweren koeienmelk af en gaan over op andere / lactosevrije varianten. Amandelmelk van Alpro is 100% plantaardig, mild van smaak, van nature arm aan vet en zonder lactose of soja. Daarnaast is het een bron van calcium en vitamine E die je lichaamscellen helpt beschermen tegen oxidanten. Ik gebruikte de houdbare variant die voor €1,99 te koop is in vrijwel alle supermarkten.

Ingrediënten (voor 1 ontbijt)

  • 50 gram glutenvrije havervlokken (ik gebruikte die van Semper, die stonden nog in de kast en kocht ik bij Eko Plaza)
  • 250 ml Amandelmelk (Alpro)
  • 4 aardbeien in stukjes
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad (geweld)
  • 1 eetlepel moerbeien
  • 1 eetlepel honing
  1. Doe de amandelmelk en havervlokken in een pannetje. Warm dit langzaam op en laat het een paar minuutjes koken, tussendoor roeren.
  2. Doe de havermout in een kommetje.
  3. Doe hierbij de superfoods en honing. Lezeres Nathalie gaf me de volgende tip: ‘Chiazaad moet je eerst even in water laten wellen (1 lepel chiazaad, 3 water) omdat ze 8x vocht op nemen en dat wil je niet in je buik laten gebeuren (verstoppingen!)’ Ik liet mijn chiazaad dus eventjes wellen in water, ik zag het inderdaad flink opzwellen. Uiteindelijk heb ik één eetlepel van de gewelde chiazaadjes door mijn havermout gedaan.

Vers fruit erbij en klaar is je gluten- en lactosevrije superfood ontbijt.

Ik vond het ontbijt erg lekker. Het was zoet en de stukjes moerbei gaven een lekkere bite, ik vind ze wel wat weg hebben van rozijnen. Ook vond ik Alpro amandeldrink een erg lekkere zoetige smaak hebben. Aan één kommetje heb je ruim genoeg. Een goede en gezonde start van de dag.