Team

Carlijn

Carlijn

Foodblogger en horecatijger

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt. Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!

Je kent Carlijn waarschijnlijk al van het blog Foodless maar behalve een foodblog bracht Carlijn ook al een kookboek uit en heeft ze sinds kort samen met man Jeroen een heerlijke tent in Utrecht genaamd de Foodclub (klik hier). Een culinaire hang-out voor allerhande ‘lastige’ eters. Vegan, glutenvrij of gewoon geen lactose. Bij de Foodclub kan het allemaal wel!

Neem gauw een kijkje op het blog van Carlijn (klik hier)

Emmelou

Emmelou

Hoofdredactrice en glutenvrije foodhacker

Ik ben Emmelou. Ik ben de hoofdredactrice van Miss Glutenvrij. Ik blog ook op mijn persoonlijke blog ‘Bakers and Fakers’ (klik hier) en ik mocht onlangs een heel leuk glutenvrij bakboek uitgeven.

Zelf heb ik ook coeliakie en daarom ben ik eigenlijk altijd op zoek naar de lekkerste glutenvrije recepten en producten. Op Bakers and Fakers deel ik voornamelijk recepten maar hier mag ik echt alles omtrent glutenvrij met jullie delen en dat is precies waarom ik het magazine Miss Glutenvrij zo leuk vind.

Mocht je nog vragen hebben over het magazine of gewoon voor mij mail dan naar redactie@missglutenvrij.nl

 

 

 

 

Lisanne

Lisanne

ook wel bekend als de glutenvrije diëtist

Kennen we jou niet al ergens van?
Hoi! Ik ben lisanne (ook wel bekend als de glutenvrije diëtist). Ik
kreeg zelf de diagnose coeliakie toen ik begin 20 was, na jaren van
buikklachten, ijzertekort en vermoeidheid. Sinds 2015 heb ik een
praktijk speciaal voor mensen die glutenvrij moeten eten (en mensen
met buikklachten).

Geen gluten meer?
Wat had ik veel vragen na de diagnose! En dat terwijl
ik al dagelijks met voeding bezig was. Ik was toen bezig met een
onderzoeksmaster en besloot mezelf bij het coeliakie centrum in
amsterdam te specialiseren in het glutenvrije dieet.

Er komen vrienden eten, wat ga je maken?
Ik ben gek op aardappeltjes uit de airfryer, stoofvlees met wortel en
rode kool met appeltjes. Echt een van mijn favorieten in de winter!
voor het voorjaar ga ik weer lekker voor de maaltijdsalades,
bijvoorbeeld met zoete aardappel of quinoa.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Een reis naar Nieuw-Zeeland. Dat schijnt – naast de fantastische
natuur en al het moois dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft – echt een
glutenvrij walhalla te zijn. Lijkt me heel gaaf!

Bénine

Bénine

Auteur van het glutenvrije kookboek Foodtalk

Waar kennen we Bénine van?

Je kent me misschien via instagram @benineskitchen of van mijn kookboek Food Talk (2017)

Waarom eet jij geen gluten meer?

Sinds mijn 21e weet ik dat ik geen gluten meer kan eten. Natuurlijk helemaal niet leuk omdat je dingen als croissant, boterkoek en écht lekker stokbrood moet bannen, maar het gaf me ook het idee en de wil om te laten zien dat je óók lekker kunt eten zonder gluten.

Wat maak jij als er vrienden komen eten?

Het liefst sta ik niet de hele tijd in de keuken als mijn vrienden komen eten. Dus ik zorg dat ik wat crostini’s maak, een fris voorgerechtje (iets met burrata of ceviche bijvoorbeeld) en dan een hoofdgerecht dat uit de oven komt. Mijn vrienden houden het liefst van een kaasplankje als dessert, vooral zodat we nog een goede fles rood kunnen opentrekken.

Staat er nog iets op je bucketlist?

Gek genoeg niet per se iets met eten. Ik wil heel graag nog eens met walvishaaien en orka’s duiken.

Sarie

Sarie

Glutenvrije hotspots in Utrecht en heel veel bier!

Kennen we jou niet al ergens van?
Jazeker! Ik blog over alles dat mij bezighoud en met name glutenvrij eten en drinken in me stadsie Utereg.

Geen gluten meer? Vertel…
Sinds een jaar of zes geen gluten meer. Mijn grootste gemis is toch wel alle bieren en grootmoeders appeltaart.

Er komen vrienden eten, wat ga je maken?
Een lekkere curry, stampot of salade. Maar liever nog ga ik lekker lui bij hen eten ;-)

Wat staat er nog op je bucketlist?
Eigen glutenvrij bier brouwen, hoe tof is dat!

Mirjam

Mirjam

Dé expert over coeliakie en het gezinsleven

Waar kennen we Mirjam van …
Ja! Mijn website ‘Ik Ben Glutenvrij’ bestaat al 10 jaar! In die jaren schreef ik meer dan 1440 artikelen over coeliakie en ons glutenvrije leven. Daarnaast ben ik actief op de coeliakie-fora en ben ik initiatiefnemer en organisator van #wijbloggenglutenvrij.

Geen gluten meer?
‘Ik Ben Glutenvrij’ want ik heb coeliakie. Of eigenlijk: Wij zijn glutenvrij, want ook mijn dochter Mirthe (8) heeft coeliakie.
Na een zwangerschap die heel slecht af liep, werd ik steeds zieker. Uiteindelijk werd in 2007 coeliakie geconstateerd. Vijf jaar later kreeg Mirthe (toen 1,5 jaar) ook de diagnose coeliakie.

Wat maak je als er vrienden komen eten …
Ik speur in kookboeken, websites en marktjes naar de lekkerste dingen. Maar vervolgens wordt het dan iets kindvriendelijks (patat, pannenkoeken) zodat wij volwassenen zonder gezeur bij kunnen praten.

Staat er nog iets op je bucketlist?
Heel veel! Van hele ‘kleine’ dingen (een croissantje eten bij de glutenvrije bakker om de hoek) tot hele grote dingen (een reis naar Argentinië).

Harmke

Harmke

Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër
‘Hé jij bent toch van die site Miss Glutenvrij’, regelmatig werd/word ik herkend als ‘Miss Glutenvrij’. In 2012 kroonde ik mezelf met deze titel en ging ik bloggen over mijn glutenvrije leven omdat ik coeliakie heb. Ik hou van eten en mijn lijfspreuk is dan ook ‘maak van elk eetmoment een feestje’. Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër.
Mijn glutenvrije dieet houdt mij niet tegen met volle teugen te genieten van alles wat culinair is en hier met passie (onder het genot van een goed glas wijn) over te vertellen. Maar ook over de Quarter Pounder zonder gluten van McDonald’s of een glutenvrije bitterbal kan je me lyrisch horen praten.
Ik hou van reizen, Italië, Thailand, Lapland, IJsland, West-Amerika en Australië. Ik ga er naartoe en ja ook dan gaat mijn glutenvrije dieet mee. Maar juist door de genoodzaakte research vooraf kom ik bij pareltjes van restaurants waar ik als niet-glutenvrije toerist nooit was gekomen. En zo kijk ik graag naar het leven. Beperkt maakt creatief en vindingrijk.
Ik sta graag in de keuken. De laatste jaren kook ik liever dan dat ik bak. Brood bakken doe ik nooit, ik ben blij dat het na al die jaren gewoon te koop is. Sinds 1989 eet ik glutenvrij en we zijn van ver, heel ver gekomen. Maar halleluja wat hebben we het nu goed. Al die heerlijke glutenvrije producten en eetgelegenheden waar we kunnen eten.
Over glutenvrij had ik voor mijn gevoel genoeg geschreven. Daarom legde ik de miss kroon halverwege 2018 naast me neer. Ik vind het heel gaaf dat Emmelou mijn ‘kindje’ nieuw leven inblaast en een groep enthousiaste schrijvers heeft gevonden die willen schrijven voor Miss Glutenvrij.
Op dit moment schrijf ik graag columns, maar dan vooral over andere dingen die me bezig houden zoals een bezoekje aan de plaatselijk bingo, gordijnen ophangen met mijn vriend of meebléren met het concert van Enrique Iglesias. Dit doe ik met een flinke dosis (zwarte) humor op spinselsdergedachten
Wanneer ik zin heb wat te delen over glutenvrij dan horen jullie van mij :).