Terugblik op de Glutenvrije Lentemarkt van 1 april 2023

Dit weekend hebben we, ondanks de regen, kunnen genieten van gezelligheid, lekker eten en goede koffie op de Glutenvrije Lentemarkt in Leiderdorp, geoganiseerd door glutenvrijemarkt.com. 

Waarom is het nu zo leuk om een glutenvrije markt te bezoeken? Wij vertellen je onze ervaring! Voor degenen die er niet bij konden zijn, delen we wat er te doen was. En voor degenen die er wel waren en bij Miss Glutenvrij poffertjes hebben gegeten, delen we het poffertjes recept dat wij gebruikten.

Waarom een Glutenvrije Markt zo leuk is?

Wanneer ben jij voor het laatst ergens geweest waar je ALLES kon eten? Helaas komt dit nauwelijks voor als je glutenvrij moet eten. Daarom is een glutenvrije markt zo leuk om te bezoeken. Je hoeft niet te zoeken naar iets wat je mag eten, want alles mag.

Ook is het de plek om nieuwe producten en/of producenten te leren kennen en inspiratie op te doen. Sommige merken ken je natuurlijk al lang, maar op een glutenvrije markt is er ook plaats voor kleine ondernemers die je graag met hun glutenvrije lekkernijen kennis laten maken.

Het magazijn van Glutenvrijemarkt.com

De locatie van de Lentemarkt is een enorm magazijn vol glutenvrije producten. Hoewel het magazijn altijd toegankelijk is om even te komen shoppen, is juist de markt een mooie gelegenheid om langs te rijden. Het schap voor glutenvrije koekjes is echt meters lang, evenals de brood- en bakmixen, en meer. En niet te vergeten het biereiland! Wist jij dat er zo veel glutenvrije biertjes bestaan?

Glutenvrije Foodtrucks

Buiten stonden er vier glutenvrije foodtrucks: Miss Nice Banana met rijkelijk gevulde vegan nacho’s, Karel’s Bio Friet met glutenvrije patat en snacks, de Glutenvrije Visboer met heerlijk knapperige kibbeling en Pizzabus Divino met pizza’s vers uit de oven. Binnen stond ook nog een leuke foodtruck van Guto’s met gevulde pao de queijo!

Glutenvrije stands

Je kon lekker over de markt struinen langs kraampjes van Bakkerij Petit Four met onder andere heerlijke mokkapuntjes en ambachtelijk paasbrood. Ook stond Fatima er met haar glutenvrije bakboek om een praatje te maken. The Welsh Bakestone verkocht versgebakken broodjes, cakes en gebak. Ciao Gluten met hun beroemde pizzacia’s en (vegan) tiramisu. Als je in de rij naar de kassa stond, kreeg je een glutenvrije snack aangeboden van VA Foods.

De zithoek!

Oef, op een bepaald moment was de rij naar de kassa wel lang! Gelukkig kon je even plaatsnemen in de zithoek, onder het genot van wat glutenvrij lekkers en een goed kopje koffie van Floor’s Coffee & Brunch Bar en een portie poffertjes van Miss Glutenvrij. Op de tafels lagen de Miss Glutenvrij Magazines, die je even door kon bladeren of meenemen. We vonden het super leuk te zien hoe de zithoek mensen uitnodigde om een gesprekje met elkaar te beginnen!

Neem je kids gewoon mee

Als jij wel gluten eet, maar je kind coeliakie heeft, is een glutenvrije markt een leuk uitje. Er komen altijd veel kinderen mee, en er staat altijd een springkussen voor de kinderen klaar. Ook was er een speurtocht uitgezet door het magazijn en een speciale Kids Corner.

Poffertjes van Miss Glutenvrij

Wij bakten poffertjes op de Lentemarkt! We hadden heeeel veel beslag gemaakt, en ALLES is helemaal op gegaan. We kregen veel reacties, vooral van kinderen, die al jaren geen poffertjes gegeten hadden. Misschien hebben we je kunnen inspireren om het vaker te doen! Scoor een ouderwets gietijzeren poffertjespan en bak ze thuis! Hier vind je het recept dat wij gebruikten. Mocht je toch zin hebben in poffertjes, maar geen zin om ze zelf te maken? Bestel ze ingevroren

Nog meer glutenvrije markten bezoeken?

Dat kan ook! Over twee weken, op 15 april, organiseert de NCV ook een markt in het Van der Valk hotel in Vianen. Hier heb je, naast de markt, ook activiteiten, zoals lezingen, een lunch en meer. Dit evenement is alleen toegankelijk voor leden van de NCV en hun gezin en vrienden. Let op: voor de lunch moet je reserveren. Bekijk hier het programma.

 

Glutenvrije Lentemarkt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *