Too Good To Go-app gebruiken als je glutenvrij eet

Wat is Too Good To Go? Je koopt met deze handige gratis app de restanten van supermarkten of restaurants, die nog prima zijn, maar bijvoorbeeld al de THT-datum hebben bereikt of weggegooid zouden moeten worden. De populaire boxen zijn in mijn wijk die van de Lidl en de Jumbo (en de bakker, maar daarvan is de inhoud niet zo interessant natuurlijk).Β 

 

Handig met een glutenvrij dieet?

Is de Too Good To Go app goed te gebruiken als je een glutenvrij dieet volgt? Hoewel het aan de ene kant een verrassing is wat er precies in je box zal zitten, weet je wel bij wat voor winkel je het haalt. Er staat vaak een korte – zeer minimale – beschrijving bij de box. Bijvoorbeeld ‘broodbox’, ‘magic-box’ of groentebox. De broodbox kan je dus sowieso al overslaan. Een magic-box kan van alles zijn. Natuurlijk zou je bij twijfel altijd de winkel of het restaurant even kunnen opbellen voor wat informatie.

 

Jumbo

De pakketten van de Jumbo zijn Magic Boxen. Je weet van tevoren niet wat erin.Β  Maar veel komt uit het koelvak en moet wel direct gebruikt worden. Er zitten vaak soepgroenten in die je snel op moet maken. Of producten met gluten. Het is echt een samenraapsel van de hele supermarkt en je kan absoluut geluk hebben. Laatst had ik een stuk zalm ertussen bijvoorbeeld. Daar was ik erg blij mee en hebben we meteen in de avond gegeten. Je hebt verder geen invloed op de inhoud, dus het zou zomaar kunnen dat er allergenen in jouw box zitten die je juist moet ontwijken, zoals gluten, melk, etc. Wel is het zo dat als je vier producten zou gebruiken van de vijf, aangezien je het laatste product niet mag eten omdat er gluten inzitten, je toch geld bespaard hebt.

 

Lidl

Een groentebox van de Lidl bemachtigen is echt een sport in mijn wijk. En volgens mij geldt dit voor veel steden. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik ook HEEL graag eentje wil, maar er zijn geloof ik maar 5 per dag beschikbaar. Het is van tevoren bekend om welke tijd de Too Good To Go-boxen verschijnen op de app. Ik zet mijn wekker en zit al 2 minuten van tevoren klaar met mijn vinger om direct te kunnen klikken zodra de box beschikbaar komt. Je moet echt op de seconde nauwkeurig klikken op je box!

 

Groente- en Fruitbox van de Lidl

Waarom zo graag een groente- en fruitbox van de Lidl? De naam zegt het al: er zit alleen groente en fruit in. Je krijgt dus geen producten met gluten. De doos kost 3 euro en is goed gevuld. Meestal is de inhoud nog helemaal prima, maar zit er bijvoorbeeld een lelijk plekje op. Zie bij de beschrijving hieronder wat er allemaal in de Lidl boxen zaten die ik opgehaald heb. (Ik heb twee boxen opgehaald, bij twee verschillende filialen bij mij in de buurt)

 

Inhoud van 2 Lidl Boxen

  • 3 doosjes champignons (niet meer goed)
  • 2 bosjes lenteui
  • 2 bananen (al op een paar plekjes bruin, maar prima)
  • Netje mandarijnen (eentje was groen, de rest gewoon goed)
  • 5 Sinaasappelen
  • 6 appels
  • 3 limoenen (eentje was niet meer goed)
  • Verspakket erwtensoep
  • Verspakket pompoensoep (bouillonblokje vervangen door een glutenvrije)
  • Chinese kool
  • Krop sla
  • 2 puntpaprika’s
  • 3 paprika’s kleurenmix
  • Sugarsnaps
  • 3 winterpenen
  • 6 aardappels
  • Bakje Roma-tomaatjes
  • Bakje bladselderij

Ik was hier €6 euro voor kwijt, namelijk €2,99 per box. OkΓ©, een paar producten moest ik weggooien. De champignons hadden een raar luchtje. Maar ondanks dat, bleef er heel veel over en hebben we hier de hele week wel van kunnen eten.

De inhoud verschilt echt per keer. Vaak zitten er wel appels in, bleekselderij en citrusvruchten.

 

Wat maakte ik met de inhoud?

Het pakket pompoensoep werd omgetoverd tot een heerlijke pompoensoep en ook de erwtensoep was heerlijk. Ik maakte dit met homemade bouillon die nog in mijn vriezer lag. Ook maakte ik gevulde Chinese koolbladeren. Hier zat paprika in en de kool natuurlijk. De tomaatjes en het fruit hoef je niet te verwerken in een recept, maar zijn gezonde tussendoortjes. Misschien nog even een salade met de sla, tomaatjes en sugarsnaps. En dan is de inhoud van het pakket alweer op en wordt het weer ‘strijden’ voor de volgende box.

 

Glutenvrij shoppen bij Too Good To Go

Het is dus prima te doen om glutenvrij eten te scoren via Too Good To Go. En zelfs als het niet om een groente- en fruitbox gaat, kan je het erop gokken dat de meeste producten uit de box wΓ©l glutenvrij zullen zijn. Als je het op ‘safe’ wil spelen, kies dan een supermarkt dat groente- en fruitboxen aanbiedt, zoals Lidl.

 

Andere supermarkten hebben een eigen systeem, zoals Albert Heijn, die de ‘overblijvers‘ heeft. Idee is vergelijkbaar met Too Good To Go, namelijk: red het overschot! Je kan kiezen tussen bakkerij, verrassing of vegetarisch. Zelf heb ik dit nog nooit getest, maar het lijkt me dat je met de optie vegetarisch best goed zit als je glutenvrij eet. Heb jij dit wel eens uitgetest?

 

Tips

  • Bekijk van tevoren hoe laat de box die jij op het oog hebt online komt. Zet je wekker, zodat je niet te laat bent!
  • Stel je locatie in. Zo kan je goed in je eigen wijk zoeken. Je kan ook boxen favoriet maken, zodat je eenvoudig kan filteren waar je in geΓ―nteresseerd bent.
  • In het weekend komen boxen vaak op andere tijden. Check dit dus voordat je misgrijpt.
  • Om verpakkingsmateriaal te besparen, kan je het best zelf een tas of doosje meenemen.
  • Volg @toogoodtogo.nl op insta voor anti-verspillingstips en recepten.

 

Gebruik jij wel eens de Too Good To Go app? Waar haal jij boxen op en hoe bevalt dit?

Wil jij zelf een glutenvrije ervaring delen via het platform van Miss Glutenvrij? Stuur ‘m naar: redactie@missglutenvrij.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *