Trifle, ik had er nog nooit van gehoord, maar toen mijn cake te droog was geworden omdat ie iets te lang in de oven stond, kwam mijn stiefvader met dit nagerecht. Een heerlijke oplossing zodat je je droge cake niet hoeft weg te gooien.

Trifle (‘niemendalletje’) is een nagerecht uit de Engelse keuken. Het bestaat uit meerdere lagen in een glas of glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake met daarop sherry gesprenkeld; hieroverheen wat vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien of perziken en ten slotte een laag vla of custard. Er zijn echter vele variaties mogelijk: de cake kan vervangen worden door koekjes of brownies, en in plaats van vla kan het toetje ook afgedekt zijn met ijs. 

Aldus Wikipedia.

IMG_0007Ik maakte een citroencake met de mix van Peak’s Free From. Ik hield me aan de bereidingswijze, maar helaas werd mijn cake erg droog. Hij had dus wat minder lang in de oven gemogen.

IMG_0014Meh, droge cake, daar houden we niet van. Gelukkig kwam mijn stiefvader met de oplossing: Trifle. We improviseerden met wat ik in huis had en dat pakte verrassend goed uit.

IMG_0032Benodigdheden: Een paar plakken cake (mag droog zijn), vanille vla, Griekse yoghurt, vers fruit: Banaan en mandarijn had ik liggen, dus dat werd het.

IMG_0034Mix wat Griekse yoghurt en vanille vla in een kom door elkaar. Bedek de bodem van een glas (ik gebruikte whiskey glazen) met een schep van de yoghurt en vla. Doe hier bovenop een paar blokjes cake. Voeg dan het verse fruit toe en overgiet dit  weer met de yoghurt en vla mix. Voor het leuke effect zette ik de banaan tegen de wand van het glas, het oog wil ook wat ;).

IMG_0038En klaar is je trifle. Super makkelijk en zo klaar. Nu hoef je nooit meer je droge cake weg te gooien. Ik vond dit een verrassend lekker toetje en leuk om te serveren voor gasten. Ik  heb de resterende droge cake in de vriezer gedaan voor mijn volgende trifle!

Tip: Lekker als toetje voor na het Paasdiner.