Het liefst eet ik elke dag een warm broodje met zoveel mogelijk beleg. Vandaag laat ik jullie mijn variatie Panini zien met guacamole, cervelaat en kaas die ik samen met mijn zusje Magriet bij haar thuis maakte.

Vorige week was ik bij mijn zusje op bezoek. Het was lunchtijd en we hadden allebei trek, dus zijn we naar de supermarkt gegaan om alle ingrediënten te scoren voor een lekkere Panini. Helaas verkocht de Albert Heijn geen glutenvrij stokbrood of pistoletje, wel lagen er sneeën brood met de naam Pain Campagnard van Schär. Dit is zuurdesembrood en schijnt volgens de makers een stevige smaak te hebben en is vers en smeuïg. Die namen we dus mee om er een lekkere Panini mee te maken, maar dan op onze manier.

Ingrediënten

 • Pain Campagnard brood van Schär
 • Guacamole (dip)
 • Mierikswortel
 • Ui
 • Tomaat
 • Cervelaat (salami kan ook)
 • Kaas

Werkwijze

 1. Zet de paninimaker (of grillplaat) aan zodat die warm wordt. Pak twee sneeën brood, snijd de ui en de tomaat
 2. Besmeer één snee met een laag guacamole en de andere met een laag mierikswortel. Let op mierikswortel is vrij bitter, dus smeer niet teveel.
 3. Leg op de snee met de guacamole de ui, hierop plakt die het beste en daar bovenop de tomaat.
 4. Op de ui en tomaat leg je de cervelaat en daar bovenop de kaas. Leg daar op de snee met mierikswortel.
 5. Leg je Panini in de paninimaker en plet de broodjes goed.
 6. Even wachten…
 7. En daar is je Panini. Eet smakelijk!

Op deze manier kan je elke keer een nieuwe variatie bedenken voor je Panini. Gooi wat ingrediënten bij elkaar op een broodje, plet het in de paninimaker en hopen dat de ingrediënten lekker bij elkaar smaken. Deze Panini was heerlijk en alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te koop. Erg handig dus, als je spontaan bij iemand wil gaan eten en naar de supermarkt moet omdat diegene geen glutenvrij brood voor je in huis heeft en je zelf ook niets hebt meegenomen.

De overige sneeën brood liggen bij mijn zusje in de vriezer. De volgende keer bedenken we weer wat nieuws :)


Nu je toch je tosti-ijzer tevoorschijn hebt gehaald, kijk dan ook eens bij deze andere recepten met een grill- of tosti-ijzer.

En heb je zelf een gouden variatie? Stuur deze dan naar redactie@missglutenvrij.nl!