Minimaal één keer in de week maak ik een vegetarisch maaltijd, dit omdat ik het niet nodig vind iedere dag vlees of vis te eten. Ik maakte een heerlijke smaakvolle glutenvrije vegetarische groente tagliatelle die je maag goed doet vullen.
Ben je op zoek naar een smaakvolle glutenvrije én vegetarische maaltijd dan heb ik een recept, met lekker veel groente en kaas, dat je echt moet proberen. Ik at deze maaltijd met twee grote eters (net als Ik) en we hadden hier genoeg aan. Eet je wat minder dan kun je prima met z’n vieren hier van eten.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen
- 1 doos tagliatelle van Peak’s Free From
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 2 uien in partjes
- 1 bakje basilicum (15 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 flesje kookroom (Blue Band Finesse)
- 150 gram geraspte kaas / Parmezaanse kaas
Doe de tagliatelle in een pan met kokend water. Voeg na zes minuten de in roosjes gesneden broccoli toe en kook dit nog even zes minuten.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin.
Laat de tagliatelle en broccoli uitlekken in een vergiet en schep terug in de pan. Voeg de kookroom, ui en de gewassen en in blokjes gesneden courgette toe en breng dit aan de kook. Laat dit een paar minuten koken, roer af en toe even en schep op het laatst de in kleinere gescheurde blaadjes basilicum en kaas erdoor. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Schep de tagliatelle in grote kommen of diepe borden. Ik heb genoten van de tagliatelle, de maaltijd is smaakvol, bevat veel groente en is lekker smeuïg door de room en kaas. Eet smakelijk!
Hoi,
Heerlijk recept lijkt me dit.
Als je de pasta en broccoli uitlekt doe je de rest allrmaal terug in diezelfde pan waar de pasta werd gekookt of in de andere pan?
Waar kun je het merk peaks free from kopen?
Dezelfde pan, het gaat er om dat het goed uitlekt. Peak’s Free From is te koop bij C1000 en Jumbo.
Lekker! Ga ik ook eens proberen!!
Vorige week uitgeprobeerd, mijn kinderen (15 en 10 jaar) vonden het geen succes :( helaas.
Ah helaas! Smaken verschillen.
Het was lekker!!
Ook lekker dat het snel klaar is.
ik ga dit vandaag ook koken, maar met spitskool, brocoli, rode paprika en champions.
en creme freche.
volgens mij kan je allerlei andere groenten erbij doen…..
is maar net wat je in huis heb….
Lekker! Dit kan ook heel goed met spinazie (a la creme als het mag!)
In plaats van glutenvrije tagliatelle kun je evt ook ’tagliatelle’ snijden van koolraap. Dat kun je heel makkelijk aanfruiten met wat olie of boter. Met een (soja)roomsaus is het verbazingwekkend lekker! Ik vind zelf glutenvrije pasta’s snel uit elkaar vallen en snel overgaar. Zeker als je een pan vol maakt voor een heel gezin. De koolraap is voor dit soort gerechten mijn standaard ‘pasta’ geworden.
[…] Vegetarische tagliatelle met courgette en broccoli. De tagliatelle komt van Peak’s Free From en vind ik erg lekker. […]