Minimaal één keer in de week maak ik een vegetarisch maaltijd, dit omdat ik het niet nodig vind iedere dag vlees of vis te eten. Ik maakte een heerlijke smaakvolle glutenvrije vegetarische groente tagliatelle die je maag goed doet vullen.

Ben je op zoek naar een smaakvolle glutenvrije én vegetarische maaltijd dan heb ik een recept, met lekker veel groente en kaas, dat je echt moet proberen. Ik at deze maaltijd met twee grote eters (net als Ik) en we hadden hier genoeg aan. Eet je wat minder dan kun je prima met z’n vieren hier van eten.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

  • 1 doos tagliatelle van Peak’s Free From
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 2 uien in partjes
  • 1 bakje basilicum (15 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 flesje kookroom (Blue Band Finesse)
  • 150 gram geraspte kaas / Parmezaanse kaas

IMG_0001

IMG_0004Doe de tagliatelle in een pan met kokend water. Voeg na zes minuten de in roosjes gesneden broccoli toe en kook dit nog even zes minuten.

IMG_0003Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin.

IMG_0005Laat de tagliatelle en broccoli uitlekken in een vergiet en schep terug in de pan. Voeg de kookroom, ui en de gewassen en in blokjes gesneden courgette toe en breng dit aan de kook. Laat dit een paar minuten koken, roer af en toe even en schep op het laatst de in kleinere gescheurde blaadjes basilicum en kaas erdoor. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

IMG_0007Schep de tagliatelle in grote kommen of diepe borden. Ik heb genoten van de tagliatelle, de maaltijd is smaakvol, bevat veel groente en is lekker smeuïg door de room en kaas. Eet smakelijk!