Wat gebeurt er als je 2 weken WholeFiber gebruikt? – review

Tijd voor een review: Ken jij WholeFiber al? De nieuwe puur natuur bron van prebiotische vezels. WholeFiber heeft als doel om jouw darmgezondheid te verbeteren. Hoe? Doordat de prebiotische vezels gefermenteerd worden door de goede darmbacterien Oké, laten we bij het begin beginnen: We leggen je uit wat prebiotische vezels zijn, wat WholeFiber is én hoe je dit product gebruikt in je glutenvrije dieet! Maar eerst even dus wat achtergrondinformatie over vezels…

 

Vezels, vezels, vezels

We weten allemaal hoe belangrijk vezels zijn, zeker als je glutenvrij eet. Iedereen moet genoeg vezels eten. Dit zorgt namelijk voor een soepele spijsvertering en voorkomt obstipatie of diarree. Ook zorgt het ervoor dat je langduriger een verzadigd gevoel houdt na het eten.

Als je glutenvrij eet, vallen een paar natuurlijke bronnen van vezels weg, aangezien je geen (regulier) volkorenbrood mag. Gelukkig zijn er nog heel veel andere bronnen van vezels die wél van nature glutenvrij zijn! Denk aan fruit, groente, volkoren rijst en peulvruchten. Maar… wist je dat er ook verschil bestaat in de soorten vezels? Zo heb je oplosbare en niet-oplosbare vezels. Je hebt ze allebei nodig! Lees hier meer over op de website van de Maag-, Darm-, Leverstichting.

 

De ene vezel is de andere niet!

WholeFiber bevat van nature liefst 85%  prebiotische vezels. Het mooie van zulke vezels is dat je darmbacteriën er gek op zijn!  Prebiotische vezels worden gefermenteerd door de goede/gunstige darmbacteriën -het zorgt voor een gezonde darmflora (ook wel microbioom genoemd). Een gezonde darmflora bevordert op veel manieren je algemene gezondheid. Door het toevoegen van WholeFiber aan het dagelijks dieet krijg je dus niet alleen een mooie hoeveelheid vezels binnen, maar versterk je ook nog eens extra je darmgezondheid. Meer info de werking van WholeFiber vind je op hun website! 

 

Wat is WholeFiber precies?

WholeFiber is  100% gedroogde witlofwortel Hoe dit eruit ziet? Als kleine blokjes, een beetje karamelkleurig. Ze zijn crunchy, en smaken lichtbitter. Met één pot WholeFiber kun je ongeveer een maand doen. Om 10-12 gram vezel toe te voegen aan je dagelijkse dieet (precies hetgeen veel mensen dagelijks te kort komen kun je 2-3 eetlepels toevoegen: bij je ontbijt, lunch, avondeten of in een tussendoortje.

 

Persoonlijke review en mijn gebruik van WholeFiber

Smaak

Als je een paar blokjes van WholeFiber zo los zou eten, is het in eerste instantie vrij bitter. Grappig genoeg vond ik dit best lekker! Ook pure chocola en koffie zijn natuurlijk bitter, dus als toevoeging aan gerecht, geeft het juist een breder en rijker smaakprofiel. Ik heb het in meerdere maaltijden verwerkt, en de bittere smaak nooit als storend ervaren, en vaker zelfs niet eens geproefd.

 

Whole Fiber review

 

Gebruik

Op de website van WholeFiber staan recept-ideeën met WholeFiberbijvoorbeeld door een bananenbrood, muffins of een smoothie. Zelf was ik een beetje zoekende naar een geschikt gebruik. Je wilt immers elke dag dezelfde hoeveelheid van de vezels binnenkrijgen, dus probeerde ik het op een manier te verwerken dat ik elke dag één eetlepel van de vezels binnenkreeg.

Dit was uiteindelijk gewoon mijn havermout-ontbijtje. Tijdens het opwarmen van de havermoutpap in een pannetje, voegde ik ook de Whole Fiber vezels toe. Dit vond ik super! De crunchy vezels worden wat zacht en hebben wat weg van heel kleine stukjes appel qua structuur op deze manier. Verder voegde ik nog wat meer toppings toe, net wat ik in huis heb. (hier wat inspiratie!) Op deze manier kon ik de vezels makkelijk integreren in mijn dagelijkse routine. Ik ben qua supplementen behoorlijk vergeetachtig, dus gewoon meenemen als vast onderdeel van het ontbijt, is voor mij ideaal.

Ook heb ik wat geëxperimenteerd met het toevoegen van de vezels aan andere maaltijden. Bijvoorbeeld in een ovenschotel door wat WholeFiber vezels te strooien nét onder de dekkende laag aardappelpuree. Werkt super! Maar qua inname wat minder meetbaar en voor de regelmaat voor mij persoonlijk dus wat minder praktisch. Maar de opties zijn eindeloos!

 

Effect

Het effect is bij mij absoluut merkbaar geweest! Ik ben begonnen met één eetlepel per dag, zoals geadviseerd wordt op de verpakking als startdosering. Hier ben ik blij om, want ik merkte na twee dagen al dat mijn darmen wat begonnen te rommelen en het leek alsof ik meer lucht in mijn darmen had. Een paar dagen later stabiliseerde dit weer. Ik had het gevoel dat mijn darmen wel echt even tijd nodig hadden om te wennen aan de prebiotische vezels. Nu merk ik dat het mijn darmen echt ten goede komt. Ook ervaar ik langer een verzadigd gevoel na mijn ontbijt. Heel fijn!

 

Prijs

De prijs van een WholeFiber pot is €19,95. In eerste instantie lijkt het vrij prijzig, maar ik doe er langer dan een maand mee. Als je het omrekent per dag, valt het dus best mee. Persoonlijk vind ik het de prijs waard, omdat ik de voordelen van het gebruik al heb ervaren 🙂 Je krijgt nu korting op WholeFiber, omdat je over de drempel heen te helpen het uit te proberen.

 

Whole Fiber review korting

 

Mijn persoonlijke eindoordeel

WholeFiber is wat mij betreft een waardevolle toevoeging aan mijn dagelijkse voeding. Ik ga zeker zodra mijn eerste pot leeg is, een volgende kopen. Ik heb het geïntegreerd in mijn dagelijkse routine door het te verwerken in mijn ontbijt. Ik vind de vezels lekkerder worden door het opwarmen ervan en zich hierdoor heel goed lenen voor in een warm havermout-ontbijtje. Na twee weken merkte ik verbetering in mijn darmen en hield ik langer een verzadigd gevoel.

 

Heb jij WholeFiber al geprobeerd?

 

Liefs, Anne

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *