Welke vleesvervangers zijn ook glutenvrij?

Wil je naast je glutenvrije dieet ook graag minder of zelfs helemaal geen vlees meer eten? Dan vraag je je waarschijnlijk af welke vleesvervangers ook glutenvrij zijn. Wij zetten onze favoriete vleesvervangers zonder gluten op een rijtje. Handig toch?

 

Glutenvrij én Vega

Het is nog niet zo makkelijk. De combinatie glutenvrij én vegetarisch vraagt om een beetje voorzichtigheid. Vaak gebruiken de producenten van vleesvervangers namelijk tarwe – met name gluten –  om tot een lekkere sappige textuur te komen. Gelukkig zijn er sinds een tijdje ook steeds meer glutenvrije vleesvervangers te koop. Omdat we zelf ook nog maar zelden elke dag vlees of vis willen eten gingen we op zoek naar de lekkerste vleesvervangers die ook veilig zijn voor mensen die glutenvrij moeten eten.

 

*Let op: ingrediënten van vleesvervangers willen weleens veranderen. Wees dus altijd alert en lees ook zelf de ingrediënten nog eens goed na.

 

Future farm

Wat zijn ze lekker! De burgers van Future Farm zijn heerlijk op smaak. Gemaakt van erwten en soya doet deze burger bijzonder goed zijn best om op een echte burger te lijken. Ook het gehakt, de balletjes en de worstjes zijn glutenvrij en allemaal even lekker. We zagen ze alleen nog maar liggen bij de Marqt. Misschien gauw ook in de normale supers?

 

Like Meat

Bij de jumbo verkopen ze de vleesvervangers van het merk Like Meat. Vooral de kipstukjes gebruiken wij graag. De curryworsten, gehakt en chickenbites zijn op basis van soya en de chicken curry is gemaakt van erwten.

 

Quorn

Dit merk is in meerdere supermarkten verkrijgbaar en heeft aardig wat glutenvrije vleesvervangers in het assortiment. De vleesvervanger is gemaakt op basis van een schimmelcultuur. Dat klinkt heel vies maar vergelijk het maar met paddenstoelen.

 

Tofu van de AH

De Albert Heijn heeft een heleboel tofuproducten die glutenvrij en biologisch zijn. Wij zijn zelf fan van de tofustukjes die mild gekruid zijn. Die zijn erg lekker in een oosters wokgerecht.

 

Beyond Meat

Wat ons betreft de absolute winnaar. Vooral goed verkrijgbaar bij de AH zijn de vier heerlijke vleesvervangers van Beyond Meat. De burgers zijn stiekem nog lekkerder dan een echte burger en als we het gehakt in onze bolognesesaus stoppen heeft eigenlijk niemand door dat het vegetarisch is. Ik hoop dat ze het assortiment nog meer gaan uitbreiden want deze vleesvervangers zijn top.

 

Nog veel meer …

Behalve bovenstaande favoriete producten zijn er tegenwoordig nog veel meer lekkere glutenvrije vleesvervangers. Marit van ‘Maak het Glutenvrij’ houdt een handige lijst bij waarin alle glutenvrije vleesvervangers van dit moment staan vermeld. Ze heeft er ook allemaal foto’s bij geplaatst. Neem dus vooral even een kijkje bij Maak het Glutenvrij als je nog meer vleesvervangers zoekt.

Je kunt natuurlijk ook je eigen glutenvrije burgers maken. Wij maken zelf graag deze kaasburgers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *