Dit glutenvrije vegetarische recept is onwijs lekker en ook nog eens een lust voor het oog. Geroosterde zoete aardappel met geitenkaas, cherrytomaatjes en balsamico dressing. 

De afgelopen maanden maakte ik dit recept regelmatig. Het is niet moeilijk, maar je serveert wel een prachtig bord met eten. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk vers, smaakvol, vegetarisch en uiteraard glutenvrij. Lees je mee hoe ik dit maakte?

zoete aardappel gerechtMet verse bieslook.

IMG_1346

 

Met lente ui en pijnboompitten. Mijn dressing was hier iets minder mooi verdeeld over het bord, maar de smaak was er niet minder om.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 à 3 grote zoete aardappelen
  • 100 gram zachte geitenkaas (6 bolletjes)
  • 1 lente ui of een handje verse bieslook
  • 10 cherrytomaatjes
  • 5 eetlepels balsamico azijn
  • 3 theelepels agavesiroop
  • Handje pijnboompitten
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Werkwijze

Was de aardappelen grondig met water en snijd ze in dunne parten. Je hoeft ze dus niet te schillen. Besprenkel met olijfolie en zout en peper en verdeel de olie met je handen over de aardappels. Leg ze op een (met bakpapier) beklede bakplaat.

Zet de aardappels 20 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. (Let op dat ze niet zwart worden.)

Snijd de lente ui (of bieslook) fijn. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes. Rooster de pijnboompitten. Breng een paar minuten voor de zoete aardappels gaar zijn de balsamico met agavesiroop aan de kook. Laat dit op een laag vuurtje koken totdat het dikker wordt. Dit duurt zo’n vijf minuten. Let op: zodra het afkoelt wordt het nog dikker, wacht dus niet te lang met opscheppen.

Vertdeel de zoete aardappels over twee borden. Verkruimel de geitenkaas hier overheen. Doe hierover de cherrytomaatjes, lente uit (of bieslook) en pijnboompitten. Schenk vervolgens de balsamico dressing over het bord.

Eet smakelijk

Met dit gerecht steel je de show. Het kan als voorgerecht, maar ook als warm bijgerecht. Zoete aardappel met geitenkaas is gewoon een heerlijke combinatie. Zoete aardappel is al zoet van zichzelf, maar de frisse cherrytomaatjes en de heerlijke dressing maken dit gerecht helemaal af. Hou je niet van geitenkaas? Probeer dan feta van koeienmelk.