Zoek

Besparen op je glutenvrije boodschappen: 13 tips!

Hoe bespaar je geld op je glutenvrije boodschappen? Vandaag 13 handige tips.

Glutenvrije boodschappen zijn niet goedkoop. Eigenlijk zijn tegenwoordig alle boodschappen best wel duur geworden. Maar er zijn veel handige tips en trucs die het toch nog mogelijk maken om te besparen. Zelfs als je geen gluten mag hebben. Lees je mee?

1. Check de aanbiedingen

Vroeger zou ik zeggen dat je de folders moet lezen maar tegenwoordig zijn er handige websites die al het werk al voor je doen. Voordeelmuis bijvoorbeeld. Typ als zoekterm ‘glutenvrij’ en je krijgt automatisch alle actuele aanbiedingen te zien. Er zijn ook een paar leuke bloggers die de glutenvrije aanbiedingen regelmatig online zetten. Marit van ‘Maak Het Glutenvrij’ bijvoorbeeld.

 

2. Facebookgroepen

Er zijn tal van handige glutenvrije facebookgroepen. Daar posten mensen vaak een berichtje of foto zodra ze een glutenvrij koopje spotten. Mensen delen hier vaak ook recepten, uitgaanstips en handige weetjes. Zoek op facebook tussen groepen en word lid van zo’n gezellige glutenvrije groep.

 

3. Eet vers en in het seizoen

Seizoensproducten zijn altijd voordeliger. Behalve goed voor het milieu is het eten van verse seizoensproducten ook nog eens goed voor je portemonnee. Ga eens naar de lokale markt en zorg dat je er net voor sluitingstijd bent. Aan het einde van de dag zijn verse producten altijd  goedkoper en krijg je ze soms mee voor een echte spotprijs. Verse onbewerkte producten zijn eigenlijk altijd glutenvrij (en gezond) dus behalve goedkoper is het ook meteen een stuk veiliger. Op zoek naar glutenvrije recepten? Klik hier >>>

 

4. Too Good To Go

Kennen jullie de ‘Too Good To Go’ app al? Om voedselverspilling tegen te gaan bedachten de makers een app waarop restaurants, bakkers en supermarkten zich kunnen aanmelden en aan het einde van de dag hun overgebleven kliekjes en producten (die bijvoorbeeld bijna niet mee houdbaar zijn) mogen aanbieden tegen een zeer goedkoop tarief. Je kunt helaas niet aangeven dat je glutenvrij moet eten maar bij sommige aanbieders is de kans vrij groot dat veel vanzelf al glutenvrij is. Bij een groenteboer of slager zit je al gauw goed bijvoorbeeld. En anders geef je de spullen mét gluten gewoon aan iemand anders die ze wel kan gebruiken.

5. Gooi niks weg!

Glutenvrij is niet goedkoop. Volgens onderzoek is vooral het glutenvrije ontbijt een flinke uitgave. Door handig gebruik te maken van je kliekjes kun je wekelijks veel geld besparen. Zo lunch ik heel vaak met een salade waarin ik de groente die gisteren is overgebleven heb verwerkt. Ook rijst of pasta gebruik ik gewoon opnieuw. Door te ontbijten met (glutenvrije) havermout of yoghurt met fruit hoef ik geen specifieke dieetproducten te kopen en bespaar ik op mijn uitgaven.

nog 8 extra tips om te besparen op glutenvrije boodschappen!

Schrijf je in op nieuwsbrieven van glutenvrije merken en supermarkten

Volg MG op facebook we hebben vaak leuke winacties

Vergeet elk jaar de dieetkosten niet als aftrekpost aan te geven bij de belastingdienst! Klik op de link om te zien hoe je dit kan doen.

Word lid van de NCV somimge verzekeraars vergoeden de jaarlijkse kosten en je komt in aanmerking voor kortingen en leuke extra’s.

Ga eens naar een toko voor glutenvrije melen. Ketanmeel is bijvoorbeeld glutenvrij.

Invriezen! Als er een fijne aanbieding is koop dan meteen wat extra’s en vries het in. Je kan zelfs afbakbroodjes invriezen!

Zelf bakken! Bak je eigen koekjes, taartjes en broden, want dat is vaak veel goedkoper. En lekkerder.

Woon je vlak bij de grens? Soms zijn producten in Duitsland of België voordeliger. Of maak een uitje één keer per maand. Je hebt ook een ander aanbod in deze landen. Dit kan helpen te besparen.

 

Wat zijn jouw tips om te besparen op je glutenvrije boodschappen??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *