5 keer waarom coeliakie moeders het beste zijn!

Het is morgen moederdag en daarom 5 redenen waarom alle mama’s van kids met coeliakie zo geweldig zijn.  Ps: Papa’s ook natuurlijk!

 

1. Nog net geen superhelden

Glutenvrije mama’s scannen de etiketten in de supermarkt alsof ze superkrachten hebben. Je herkent ze aan de snelheid waarmee ze de achterkant van een verpakking in een ogenblik ontcijferen en bepalen of ze in de kar mogen of niet.

 

Animation Loop GIF by renderfruit - Find & Share on GIPHY

 

2. The gluten free zone

Deze mamma’s maken van het huis een safe haven. Geen kruimel gluten in zicht. Met een kruimeldief volgt ze broers en zussen die wel gluten eten alsof haar leven er vanaf hangt en nog voor er een kruimel op de grond valt wordt deze ‘mid air’ opgevangen.

 

Happy Chill GIF - Find & Share on GIPHY

 

3. It’s magic!

De glutenvrije mama’s zorgen bij elk kinderfeestje, verjaardag of schoolreisje dat er glutenvrije snacks, traktaties of andere veilige alternatieven zijn. Vaak toveren ze in korte tijd nog een vergelijkbare taart of traktatie zodat jij nooit ook maar iets hoeft te missen. Wauw!

 

Sue Perkins On Your Marks Get Set Bake GIF by BBC - Find & Share on GIPHY

 

4. yes we can!

Daar waar jij het soms niet meer ziet zitten zorgt een glutenvrije mama dat altijd alles goedkomt. Glutenvrije mama’s zijn super creatief en niks is ze té gek. Ze leren bakken, knutselen de gekste traktaties die je klasgenoten eigenlijk alleen nog maar jaloers maken en doen denken dat ze ook wel coeliakie willen hebben.

 

You Can Do It GIF by Sainsbury's - Find & Share on GIPHY

 

5. Superdokters

Glutenvrije mama’s weten soms nog meer van coeliakie dan echte dokters. Ze lezen alles wat ze kunnen vinden en als het dan toch een keertje misgaat weten ze ervoor te zorgen dat jij je gauw weer beter voelt.

 

Season 1 Comedy GIF by Showtime - Find & Share on GIPHY

 

Vertel ons waarom jouw glutenvrije mama de allerbeste is! En vergeet niet om haar morgen – maar eigenlijk nog veel vaker – extra in het zonnetje te zetten. Happy  gluten free Mothersday!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *