Glutenvrij feestje! 2e bakkerij van Craft, Coffee & Pastry geopend in Almere Haven

Anderhalf jaar na de opening van Craft, Coffee & Pastry Amsterdam openden Gerry en Nilüfer van Craft eind november 2021 de glutenvrije deuren van Craft, Coffee & Pastry Almere. Een 2e bakkerij met winkel in het winkelcentrum van Almere Haven. Voortaan ook in Flevoland de lekkerste glutenvrije croissantjes, brood, gebak en koek.

 

 

Productielocatie

Al snel na de opening van Craft in Amsterdam werd duidelijk dat de bakkerij daar eigenlijk te klein was. Door het onmiddellijke succes was er al gauw meer vraag dan er gebakken kon worden. Het idee van een grote productielocatie elders begon vorm te krijgen.

 

Er werd gezocht naar een pand in Almere. Almere is centraal gelegen, Almere is dichtbij Amsterdam zodat het makkelijk is om Craft Amsterdam van voorraad te voorzien en Almere is de woonplaats van eigenaren Gerry en Nilüfer.

 

De zoektocht eindigde bij het pand in Almere Haven. De verhuurder had wel een voorwaarde: in dit pand moest ook een winkel komen. Ter plekke werd besloten deze uitdaging ook aan te gaan!

 

 

Crowdfunding

Uitbreiden kost geld. Om het bedrag voor de groei van Craft bijeen te brengen werd in mei 2021 een succesvolle crowdfunding gestart. Al binnen 1 week was het maximale bedrag binnen. Het werd heel goed duidelijk dat Craft support heeft van een grote groep mensen die graag met hun meedromen.

 

 

Gerry en Nilüfer

Gerry en Nilüfer houden vast aan hun missie: van glutenvrij een gewone zaak maken, betaalbare en smaakvolle producten en voor iedereen toegankelijk. En dat doen ze inmiddels fulltime. Nilüfer stopte in november 2020 met haar werk als verkoopmedewerker, Gerry nam afgelopen november afscheid van zijn functie als manager.

 

De winkel in Almere

Als ik de winkel van Craft Almere binnenstap, waan ik me even bij Craft in Amsterdam. De gevel van de winkel van Craft in de Amsterdamse Pijp komt je als een goed lijkende muurschildering tegemoet. Dit is het werk van Romy Bonis (@lomybony) die een andere muur vulde met voor de bakkerij sprekende beelden. Als je goed zoekt ontdek je ook Gerry & Nilüfer.

 

Craft in de horeca

De volgende stap voor Craft is samenwerken met de horeca. Vanuit de horeca is er vraag om Craft’s glutenvrije broodjes te serveren. Hoe fijn is het als je straks zo’n superlekker glutenvrij broodje van Craft kan bestellen in jouw favoriete lunchroom, restaurant of hotel?

 

Landelijke bezorging

Een grote wens van veel klanten is landelijke thuisbezorging. Online bestellen en thuis genieten van glutenvrije croissantjes, broden, gebak en koeken. Dit staat zeker ook op het wensenlijstje van Craft. Eerst de focus op de nieuwe bakkerij in Almere.

Craft, Coffee & Pastry Almere, Markt 64, Almere Haven
dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur

 


 

Dit artikel werd geschreven door: Edgar Merbis, de glutenvrijevader van Mia (17 jaar) met coeliakie. Samen met moeder Renee geven zij op Instagram @glutenvrijevader een kijkje in hun glutenvrije leven. Je vindt er (nieuwe) glutenvrije producten, favoriete glutenvrije gerechten en de leukste glutenvrije hotspots.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *