Zoek

Een Paasstol en een Kerststol – Wat zijn de verschillen?

Ook als je glutenvrij eet, hoort bij Pasen een paasstol en bij Kerst een Kerststol. Maar is dit nou gewoon hetzelfde feestbrood? Noten, krenten, rozijnen en amandelspijs… Niet weg te denken uit je Paasbrunch misschien. Toch is deze Paasstol wel degelijk een beetje anders dan een Kerststol. Wij vertellen je het verschil, dat we zelf eigenlijk ook nog niet echt kenden….

 

De verschillen tussen de Paasstol en Kerststol

Behalve dat de twee feestbroden heel erg op elkaar lijken, zijn er toch kleine verschillen. Eรฉn verschil zie je al duidelijk aan de buitenkant van het brood: een kerststol heeft traditioneel een laag poedersuiker er over. Paasbrood heeft dit niet, hierbij is de broodkorst gedecoreerd met amandelschaafsel. Toch zie je in de praktijk niet heel veel terug van dit verschil. Vaak wordt het brood verkocht als ‘feestbrood’, dat scheert eigenlijk beide broden over รฉรฉn kam. Dus ook met Pasen heeft het feestbrood vaak poedersuiker er op. Niet erg, want het is lekker en ziet er mooi en feestelijk uit!

 

Luxe vulling

In een luxe Paasbrood kan je van van alles terugvinden! Het kan per bakker verschillen: verschillende (gedroogde) vruchten, sinaasappel- of citroenschil… In ieder geval is een goede kwaliteit amandelspijs wat echt verschil kan maken! Zelf kan je nog een beetje roomboter smeren op een plakje paasstol, als je dat wilt. Zo maak je het helemaal af.

 

Glutenvrije paasstol maken!

Dat is niet zo lastig als het misschien lijkt! Een glutenvrije paasstol kan je prima zelf maken. Hier vind je het recept van Emmelou Green op onze website. Je kan deze ook decoreren met gezellige paaseitjes, zoals op de foto. Wil je ‘m liever kopen? Dat kan, bij Le Poole vers uit de bakkerij! Hier koop je ‘m. Er zit echte amandelspijs in ๐Ÿ™‚

Glutenvrije kerststol maken!

Het recept dat hierop lijkt, maar toch dus degelijk verschilt in uitvoering voor een glutenvrije kerststol vind je hier! Echt het proberen waard, je zal niet teleurgesteld zijn ๐Ÿ™‚ Laat je weten als je รฉรฉn van deze feestbroden gemaakt hebt?

Glutenvrije kerststol

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *