Glutenvrij daten – Wie betaalt de rekening

Glutenvrij daten brengt allerlei vragen met zich mee. Want wie betaalt de rekening? Leonie stuurde ons een mailtje en vraagt zich af hoe dat nu eigenlijk moet als je glutenvrij op date gaat. Vaak rekent het restaurant een meerprijs voor glutenvrij dineren. Is het dan nog wel eerlijk om te splitten?

 

Even wennen

Op date met een gluten intolerantie is best even wennen. Behalve de spanning van zo’n date komt daar ook nog de verantwoordelijkheid van het glutenvrije eten bij kijken. Welk restaurant is safe en waar voel ik mij op mijn gemak. We geven je vandaag een paar handige tips en beantwoorden meteen de vraag van Leonie. Want wie betaalt de rekening.

 

Op je gemak

Op date gaan is al spannend genoeg dus laten we voorop stellen dat jij het beste zelf kunt kiezen waar jullie gaan eten. Kies een plek uit waar jij je op je gemak voelt en waarvan je weet dat ze goed en veilig jouw voedsel bereiden. Het zou erg vervelend zijn als je je date vroegtijdig moet afkappen omdat je ziek bent geworden.  Durf je een restaurant (nog) niet zo goed aan. Je kunt ook zelf een leuke picknick voorbereiden. Dan heb je echt de controle!

 

Niet te veel piekeren

Probeer ook niet al te veel te piekeren. Soms is een nieuwe ervaring het gokje wagen wel waard. Je doet immers levenservaring op en leert nieuwe mensen kennen. Leg niet te veel druk op de date en probeer ook niet al te veel focus op je glutenvrije dieet te leggen. Aan de andere kant is jouw intolerantie natuurlijk wel het ideale topic als je even geen gespreksonderwerpen meer weet. Pas wel op dat je niet te veel details over je darmproblemen deelt. Dat zou een beetje onsmakelijk kunnen worden.

 

Lees ook hoe Mirna ziek werd van haar eerste kus >>>

 

Maar wie mag er betalen

Daar zijn helemaal geen regels over. Je moet gewoon doen wat goed voelt. Persoonlijk zou ik ervoor kiezen om bij een eerste date gewoon de rekening te splitten. Ik zou niet moeilijk doen over de eventuele meerprijs van een glutenvrij gerecht. Trouwens! Als een restaurant echt zoveel meer rekent voor een glutenvrij gerecht dan zou ik persoonlijk de volgende keer een ander restaurant uitkiezen.

Wat is jouw ervaring met glutenvrij daten? En zou je het fijn vinden om een partner te hebben die ook glutenvrij moet eten of maakt dat niks uit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *