Glutenvrij met Koningsdag

Morgen is het weer zover: Koningsdag!

Met koningsdag zijn er weer heel veel leuke dingen te doen in de stad, zoals spelletjes, wandelen over de vele jaarmarkten, shoppen en natuurlijk lekkere dingen eten! Helaas is veel van het lekkers dat te krijgen is met koningsdag niet glutenvrij. Daarom staan in deze blog een aantal handige tips om koningsdag glutenvrij nog net zo gezellig te maken!

Tompouce

Tompoezen zijn hét traditionele koningsdag gebakje van Nederland, daarom kunnen we natuurlijk ook niet zonder deze heerlijke snack!

Door de onderkant van de tompouce (die van bladerdeeg wordt gemaakt) is het helaas wat moeilijk om glutenvrije tompouce zomaar te kunnen kopen overal. Gelukkig is het niet moeilijk om zelf glutenvrije tompouce te maken, Het enige wat je hoeft te doen is het normale bladerdeeg vervangen door glutenvrije bladerdeeg! Simpel, maar effectief.

(Vaak kun je overigens ook gewoon hele glutenvrije tompoezen kopen of bestellen bij winkels/handels waar ze specialiseren in glutenvrij eten)

Glutenvrij Koningsdag

Koningsdag Festivals

Als je koningsdag liever doorbrengt op een festival of een markt dan thuis, is het vaak handig om zelf even contact op te nemen met de organisatie. Die hebben inzicht in welke foodtrucks/kraampjes er komen, dus die kunnen makkelijk zien welke kraampjes glutenvrij eten verkopen. Bier is vaak niet glutenvrij dus let daar wel goed op!

(De meeste patatkraampjes zijn overigens gewoon glutenvrij zolang ze goed met de olie e.d. omgaan)

Stroopwafel op Koningsdag

Snacks op Koningsdag

Vergeet vooral niet zelf snacks mee te nemen, denk bijvoorbeeld aan glutenvrije koekjes, pannenkoeken, wraps, belegde broodjes en rijstwafels. Je kan natuurlijk ook aan kraampjes vragen of ze je glutenvrije broodje kunnen beleggen met wat ze verkopen, zo kan je toch een meegenieten van al het lekkers!

Biertje erbij?

Bier is helaas meestal niet glutenvrij, en daarom is het ook aan te raden om je eigen glutenvrije bier mee te nemen als je ergens heengaat. Als je naar een plek gaat waar bier wordt verkocht kan je natuurlijk ook van te voren vragen of er ook glutenvrij bier is. Er bestaat zo veel lekker glutenvrij bier! Check hier bijvoorbeeld wat er allemaal bestaat.

Veel plezier met Koningsdag!

Wat ga je als eerste doen op koningsdag? Laat het ons weten in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *