Search

Glutenvrije week bij Lidl – vanaf 5 januari 2023

Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag 5 januari, is het weer glutenvrije week bij de Lidl. Wat kan je hier allemaal halen en welke producten zijn wat ons betreft heel fijn?

 

LIDL

Lekker bezig, Lidl! Met zulke glutenvrije aanbiedingen heb je onze aandacht wel. In januari heeft de Lidl de laatste jaren mooie glutenvrije aanbiedingen. We noemen het ‘glutenvrije week’, maar eigenlijk geldt hierbij Op=Op. Dus vanaf donderdag 5 januari 2023, tot de voorraad op is. En geloof ons, in sommige regio’s worden de Lidl supermarkten echt geplunderd… Tenminste, glutenvrije koopjesjagers grijpen hun kans en kunnen lekker inslaan.

Hier vind je de link naar de actiefolder van de Lidl, om de producten te bekijken.

VEGA(N) ALTERNATIEVEN EN GLUTENVRIJ-ASSORTIMENT

Let wel op, want de glutenvrije acties vallen altijd samen met de vega(n) acties. Deze zijn niet bij voorbaat ook glutenvrij, dus check het label. De glutenvrije producten bij de Lidl zijn makkelijk en snel te herkennen aan de oranje verpakking, met groot de tekst ‘Free From’ erop. Eronder staat in wat kleinere letters ‘gluten’. Maar de verpakking herken je al van een afstandje.

HET GLUTENVRIJE ASSORTIMENT

De Lidl heeft de volgende glutenvrije producten tijdens de actieweek: afbakbroodjes en -baguettes (verschillende soorten: wit en bruin). Glutenvrije tortelloni en pizzadeeg, bakmixen voor brownies en citroentaart en wat zoute en zoete koekjes. Ook zijn er glutenvrije havervlokken. Vergeet ook de diepvries niet! Hier liggen namelijk glutenvrije kipnuggets. Deze laatste zijn voor velen een hit, dus als je ruimte in je vriezer hebt: sla ze lekker in.

PRIJSVERGELIJKING

Wij vinden qua koopje de glutenvrije havervlokken er bovenuit springen. Het is 800 gram voor €2,49. Ter vergelijking: bij de Albert Heijn kost de glutenvrije havermout van het eigenmerk €2,75 voor 450 gram. Dit is dus qua prijs bijna het dubbele! Goede aanbieding van de Lidl dus. Het pizzadeeg heeft ook een goede prijs, maar vorige keer waren wij niet zo een fan… Toch kregen we van veel lezers de reactie dat zij deze juist wel lekker vonden! Zo zie je maar, smaken verschillen. De koekjes en zoutjes zijn ook niet duur, evenals de afbakbroodjes. De bruine broodjes met zaden zijn wat ons betreft favoriet, en deze gaan we zeker weer kopen.

WAT WE MISSEN

Vorige keren had de Lidl nog glutenvrije pizza: Margherita en Salami. Ook vond je in het vriesvak vissticks en kibbeling. Ditmaal is het diepvriesaanbod dus redelijk beperkt: ze hebben alleen de kipnuggets. Wel waren de kipnuggets het lekkerst uit de glutenvrije diepvries, dus gelukkig zijn deze er weer wel.
Deze keer is ook de glutenvrije broodmix er niet. Vorige keer was er broodmix in bruin en wit. Wij hadden deze niet uitgetest, dus over de kwaliteit van deze broodmix kunnen we niks zeggen.

VEEL SHOPPLEZIER

Schrijf je het in je agenda? Donderdag 5 januari 2023, zolang de voorraad strekt. Wat ga jij kopen bij de glutenvrije actieweek van de Lidl?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *