Marathon lopen voor coeliakie

Zondag 15 mei is het een sportieve boel in Leiden! Mark Versteden uit voorschoten loopt mee met de marathon. Hij wil aandacht vragen voor coeliakie. Zijn dochter Juliette (2 jaar) heeft coeliakie en daarom hoopt hij door de marathon van 42km te lopen meer aandacht en geld te krijgen voor onderzoek naar coeliakie. Een geweldig initiatief!

 

Zijn doelbedrag van 422 euro die Mark wilde ophalen is hij allang voorbij ‘gelopen’.

 

Er is op dit moment niet veel bekend over coeliakie, er is nog veel meer onderzoek nodig voordat we erachter komen hoe we het kunnen genezen en schade kunnen herstellen.

 

Ongeveer 80% van de mensen weet niet eens dat ze coeliakie hebben. Het is van belang dat er meer onderzoek en voorlichting komt over dit onderwerp. Zo kunnen er veel grote problemen bij mensen voorkomen worden.

 

Mark Versteden zegt dat hij als doel heeft voor elke kilometer iemand te vinden die hem sponsort voor minimaal 10 euro, nu is dat doel natuurlijk al gehaald maar dat wil niet betekenen dat er niets meer gedoneerd kan worden!

 

Op deze website kan je nog steeds doneren om Mark te steunen in zijn missie tegen coeliakie: https://www.voorcoeliakie.nl/actie/mark-versteden/donate

 

Ben jij er aanstaande zondag om Mark aan te moedigen? Of trek jij zelf je hardloopschoenen aan?

Wij wensen Mark heel veel succes en hopen op een geslaagde dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *