Met deze 5 tips voorkom je dat je pasta plakt

Help! Je pasta plakt aan elkaar! Ken je dat? Je glutenvrije pasta is een dikke klont geworden als je het op de borden wilt scheppen! Helemaal niet lekker, maar hoe voorkom je dat je pasta plakt? Hier vijf tips op een rij.

 

Gebruik ruim water

Kook je pasta in ruim water! Gebruik dus een pan die groot genoeg is. Je pasta zet uit tijdens het koken, en moet dan nog helemaal onder water staan. Voeg een beetje zout toe aan het water tijdens het koken.

 

Kook de pasta ‘al dente’

Kook je pasta niet te lang, maar giet het af als het nog een beetje een bite heeft. In het Italiaans heet dit ‘al dente’. Dit is vaak de kortste kooktijd op de verpakking. Hierdoor is het niet te zacht en behoud de pasta goed zijn vorm. Ook voorkom je hierdoor dat de pasta plakt.

 

Giet je pasta af en voeg wat olie toe

Zorg ervoor dat er geen laagje water in de pan blijft als je ‘m hebt afgegoten. Dit doe je het makkelijkst door de gekookte pasta in een vergiet te storten. Hierna kan je de pasta terug in de pan doe. Voeg een scheutje olijfolie toe en hussel dit goed door de pasta heen, zodat de olie goed verdeeld is tussen de pasta. Zo plakken ze niet tegen elkaar. Vervolgens dek je de pan af met deksel, om het vochtgehalte goed te houden in de pan.

 

Serveer direct

Wacht niet te lang met het serveren van je pasta! Het liefst doe je dit als de pasta nog warm is. Zelfs de beste (glutenvrije) pasta wordt plakkerig als je deze te lang laat staan.

 

Merken verschillen

Als je een gerecht met glutenvrije pasta gekookt hebt, en je pasta is geëindigd als een grote klont, geef dan de moed niet op! Maar ga experimenteren met andere pastamerken. Het aanbod in glutenvrije pasta is echt ENORM, en ze zijn verschillend in structuur. Probeer dus volgende keer een ander merk of pasta van een andere graansoort.

 

Onze tips: deze glutenvrije pasta plakt niet

  1. Barilla . Groot aanbod in pasta: fusilli, tagliatele, spaghetti, macaroni, penne en meer.
  2. Piaceri Mediterranei . Heeft ook eierpasta’s en onze favoriet is deze spaghetti van bruine rijst, maar keuze genoeg. Plakt niet en erg lekker!

Wist je dat je ook zelf glutenvrije pasta kan maken? Kijk hier voor een makkelijk recept.

 

Welke pasta vind jij lekker? En wat zijn jouw tips om te voorkomen dat je glutenvrije pasta plakt?

glutenvrije pasta maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *