Mette zonder gluten: mag ik tosti? #4

Tosti’s, iets dat ik als kind heerlijk vond. Net als geroosterd brood. Het brood dat na een dag al niet meer lekker vers was, was weer heerlijk als het knapperig werd.

 

Wanneer één iemand in huis glutenvrij eet, dan heb je ineens twee broodroosters nodig. Dit is belangrijk vanwege kruisbesmetting. Wij hadden dat een tijdje, want ik vind geroosterd brood zo lekker. Mette veel minder blijkt nu. Twee roosters namen zoveel ruimte in op het aanrecht en in de keukenkastjes, dat ik de glutenvolle maar weer heb weggedaan. De glutenvrije is er nog. Ik durf deze niet te besmetten, want stel dat Mette toch ineens weer wil roosteren. Dan moet er toch wéér een nieuwe rooster komen. Dus als ik nu brood rooster, dan is dat glutenvrij brood. Niks mis mee. Ik ben er aan gewend.

 

Voor tosti’s geldt hetzelfde. Een apart tosti ijzer geeft me een gevoel van veiligheid, maar de ruimte ontbreekt. Dus hebben we er eentje. Helaas wil het me, na al die jaren, maar niet lukken om goeie, glutenvrije tosti’s te maken in dat ding. Ik weet niet hoe jouw ervaring is, maar bij mij blijft het glutenvrije brood altijd (!) plakken aan het ijzer en gaat het kapot. Super frustrerend. Even leek het te lukken met standaard tussenkomst van bakpapier. Maar de tosti’s werden niet lekker knapperig van buiten.

 

Maar nu heb ik de oplossing! Tosti’s uit de pan! Lekker in een beetje boter, regelmatig omdraaiend, worden ze heerlijk knapperig. Ik maak ze zelfs met geraspte kaas, hoef ik niet eens meer te schaven! En de kinderen vinden ze heerlijk! Zelfs Lasse eet ze graag; ook glutenvrij. Nu is het hier steevast op vrije dagen: ‘Mag ik tosti?’ Vaak al als we nog onderweg zijn naar huis. Het geeft me zo’n heerlijk nostalgisch gevoel, tosti’s op het vuur.

 

Wat het wel even spannend maakte was dat Mette kaas niet lekker vindt. Tosti zonder kaas, hoe doe ik dat dan? Wij eten tosti zonder vlees namelijk. ‘Ja maar mama, ik lust gewoon geen gewone kaas. Maar wel op de pasta, pannenkoeken, pizza of op een tosti!’ Gelukkig, ook met Coeliakie blijft ze gewoon een kind van acht.

 

 

tosti
De foto laat wel zien hoeveel de tosti in de smaak valt 😉

Meer blogs van Saskia lezen?

Houd dan de titel ‘Mette Zonder Gluten‘ in de gaten. Saskia zal namelijk vaker verschijnen op Miss Glutenvrij.

 

 

Heb jij nou dé perfecte tip voor het maken van een glutenvrije tosti uit het tosti-ijzer? Laat het dan weten in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *