Search

Mette Zonder Gluten: Zeeland #3

We gingen op vakantie naar Zeeland. Onze favoriete provincie in Nederland. Specifieker: we gingen naar het eiland Schouwen-Duiveland.  Dat betekent bijna drie weken alleen maar zon, zee, strand, zwembad, eten, drinken, spelen en liefde. Wat een heerlijk vooruitzicht!

 

En zo leuk, hoe al die mensen die thuis zijn vragen of je al uitgerust bent. ‘Uitrusten’ en ‘tropenjaren’ zijn twee woorden die niet matchen. Ook niet op vakantie. Maar ontspannen deden we wel! En hoe! Zwembad in, zwembad uit, zwembad in, zwembad uit. Oh ja, en ‘onder jouw poortje doorzwemmen mama!’ Heerlijk! Wat heb ik toch een fijne kinderen.

 

Een vakantiehuisje is voor ons bijna een must. Koken op een gaspitje doe ik niet; helemaal niet glutenvrij. Het zou trouwens wel kunnen, maar daarvoor ben ik niet ervaren genoeg in het camping koken. En we hadden al besloten dat we dit jaar niet uit eten zouden gaan. Ook al zag ik dat er meer dan voldoende gelegenheden in Burg Haamstede zijn. Langer dan 10 minuten aan tafel zitten met een beweeglijke Lasse van 2 jaar is een utopie. Zonde dus wat ons betreft. Lekker koken voor de kids en wij wisselden af met stokbrood met kaasjes. Dat werkte prima.

 

En uitstapjes; voor de vorm doen we ook wel eens een uitstapje. Al ligt iedereen doorgaans liever in het zwembad. Helemaal met een hittegolf. Het hoort er nu eenmaal bij. Helemaal het park niet afgaan is wel erg lui, zelfs voor een vakantie.We gingen naar Brouwershave. De markt met ambachten viel nogal tegen. De drie kramen waren gereduceerd tot twee. Gelukkig was er een haventje met leuke bootjes en een supermarkt met een croissant voor Lasse. Wat een gemak eigenlijk, gewoon een broodje halen.

 

Bij de plaatselijke visboer werd ik verrast. Ik vroeg of de frietjes apart gebakken werden. Dat was het geval. De dame achter de counter vroeg me of ik er mayonaise bij wilde hebben waarop ik zei: ’Alleen als deze glutenvrij is, want daar gaat het om’. Waarop de mevrouw zei: ‘Oh, maar dan kan je ook de kibbelingen nemen, die hebben wij ook glutenvrij!’ Je kan je voorstellen dat ik een extra grote bak heb besteld, met saus. Dit maak je niet vaak mee! Tenminste, wij niet. Zo zaten we in Brouwershaven te genieten van onze glutenvrije kibbelingen. Onze gesprekken gaan dan ongeveer zo: ‘Lekker hé?’ ‘Zo lekker!’ ‘Zo bijzonder.’ ‘Ja hé, heel bijzonder.’ En dat een keer of drie. We maken nog eens wat mee.

 

Mocht je daar eens in de buurt zijn, ga dan alsjeblieft naar Vishandel van Beveren. Voor zover ik kon zien, adverteren ze niet met hun glutenvrije producten. Zonde! Als ik het had geweten, dan was ik er zeker voorgaande jaren ook al heen gegaan!

Meer blogs van Saskia lezen?

Houd dan de titel ‘Mette Zonder Gluten‘ in de gaten. Saskia zal namelijk vaker verschijnen op Miss Glutenvrij.

 

 

Meer ervaringsverhalen lezen? Of ben je op zoek naar een lekker glutenvrij recept? Ontvang dan het gratis Miss Glutenvrij Magazine! Klik hier voor meer info!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *