Zoek

Nikki aan Boord: Met coeliakie de wereld overvaren! #1

“Anderen met coeliakie laten zien dat jij je niet moet laten beperken door een glutenvrij dieet om groots te dromen en je ambities te realiseren.” Dat is mijn ultieme doel! Lees hier het verhaal van ‘Nikki aan Boord’.

 

HOE HET ZEIL-AVONTUUR BEGON

Mijn naam is Nikki, ik ben 15 jaar en ga (hopelijk) eind 2022 samen met 30 jongeren mee met een zeilreis die de Atlantische oceaan oversteekt. Daarnaast heb ik sinds mijn vierde coeliakie, dus ik ga dit geweldige avontuur beleven terwijl ik glutenvrij eet.

 

Wacht, wat?!”, dat was zo’n beetje de eerste reactie van mijn ouders toen ik vertelde dat ik graag aan boord van een 40 meter lang zeilschip de oceaan over wil gaan steken. Het is ook wel een ambitieus plan, maar ik wil er helemaal voor gaan! Nadat ik aan mijn ouders had uitgelegd dat ik, naast het feit dat ik met deze reis mee wil omdat het me een geweldig avontuur lijkt, ook mee wil om aan mezelf en anderen met een glutenvrij dieet te bewijzen dat het je niet hoeft te beperken, waren zij natuurlijk ook helemaal ‘aan boord’.

 

DE ZEILREIS VAN MASTERSKIP

In november van 2022 begint het avontuur en ga ik mee met een zeilreis van Masterskip. Dit is een organisatie die zeilreizen organiseert voor ambitieuze jongeren die graag nieuwe dingen willen leren en wel houden van wat avontuur. Toen ik voor het eerst hoorde van deze reis was ik gelijk gegrepen. Ik dacht: “Dit ga ik doen; het maakt niet uit hoe”. Al snel daarna kwamen andere gedachtes mijn hoofd binnenkruipen; “Kan dat wel met glutenvrij eten?” En zelfs: “Vergeet het maar, dat kan niet want je hebt coeliakie”.

 

 

NIKKI (GLUTENVRIJ) AAN BOORD

Maar ik heb die irrationele gedachten uit mijn hoofd gezet en ben op onderzoek uitgegaan. Wat bleek? Er waren al meerdere mensen mee gegaan met een reis van Masterskip terwijl ze glutenvrij aten en de kokkin van het schip is uiterst ervaren met een glutenvrij dieet. Toen realiseerde ik mij steeds meer dat het dus wel kan!

 

Ik wil deze reis graag maken om aan anderen met een glutenvrij dieet te laten zien dat die gedachten van: ‘Het kan niet vanwege mijn dieet.’ niet nodig zijn. En dat je dit niet als een beperking hoeft te zien.

 

 

HELP NIKKI AAN SPONSORS

Dat is in het kort het verhaal over hoe ik nu in elke vrije minuut die ik heb super druk bezig ben met fondsenwerven. Dit is nodig om de ruim €8000 euro die deze reis kost bij elkaar te krijgen. Ik heb contact met de Nederlandse Coeliakie Vereniging over mogelijke sponsoren. Zo ben ik al goed op weg om zo ongeveer elk glutenvrij bedrijf dat er in Nederland en omstreken is een mailtje te sturen met de vraag of ze mij willen sponsoren. Maar fondsenwerving blijkt toch lastiger dan ik vooraf gedacht had. Toch geef ik niet op en blijf ik actief op zoek naar sponsoren!

 

Ook ben ik bezig met de voorbereidingen op gebied van de reis zelf. Behalve dat ik mijn snorkel al in mijn rugzak heb klaarliggen en ik een aantal keer naar de film ‘The Perfect Storm’ heb gekeken om mezelf voor te bereiden, ben ik ook bezig met de voorbereidingen op gebied van glutenvrij eten. Er zijn een aantal sponsoren zo gul geweest om eten te doneren. Daarom staat er nu bovenaan mijn to-do list een gesprek met de kokkin van het schip om te overleggen wat ik allemaal zelf aan glutenvrij eten moet meenemen. Ik heb eerlijk gezegd nog geen flauw idee hoeveel en wat voor (glutenvrij) eten ik zes weken lang op het midden van de oceaan nodig ga hebben.

 

Maar dat vind ik het leuke aan deze hele ervaring: ik leer zoveel dingen die ik anders nooit had geleerd. Ik ben nog niet eens van wal vertrokken en ik voel me al een wijzer mens. Ook het hele fondsenwerving traject is tot nu toe niets anders dan leerzaam geweest. Dus ik kijk enorm uit naar de rest van dit avontuur en heb ontzettend veel zin om jullie daarin mee te nemen!

 

HOE KUN JE NIKKI HELPEN?

Zo kun je bijvoorbeeld via mijn website abonneren op mijn glutenvrije nieuwsbrief waarin ik alle ‘ins and outs’ vertel over glutenvrij eten aan boord en over glutenvrij eten in de verschillende culturen waar deze wereldreis mij gaat brengen.

 

Alle informatie kun je vinden op mijn website, Nikki aan Boord: www.nikkiaanboord.nl. Neem je een kijkje?

Wil jij up to date blijven over alle updates van Miss Glutenvrij? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief. Zo mis je nooit meer wat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *