Verwoestende brand bij brouwerij oproer

Kennen jullie Brouwerij Oproer nog? Wat ons betreft de lekkerste glutenvrije craft biertjes. In januari van dit jaar werd de Oproer pub verwoest, door rookschade van een brand in het CAB-gebouw. Maar de mannen van Oproer laten het er niet bij zitten en starten een crowdfunding om zo een doorstart te maken in een heel nieuw pand. Wij geven het woord nu aan Oproer en hopen dat de crowdfunding geslaagd is, zodat we gauw weer kunnen genieten van een glutenvrij craftbiertje in Utrecht.

 

WIE IS OPROER?

Oproer is een maatschappelijk betrokken, prijswinnende brouwerij uit Utrecht. Wij zijn Bart-Jan Hoeijmakers (42) en Mark Strooker (42) en vertellen je graag in het kort ons verhaal en daarna natuurlijk alles over onze nieuwe plannen!

Waar we elkaar in vonden is onze visie op het leven. Duurzaamheid, authenticiteit, inclusiviteit, respect voor het milieu en dieren en een creatieve DIY-houding zijn belangrijke waarden voor ons. We zetten onze creativiteit in bij het brouwen van bieren die spannend en uitdagend, maar ook gebalanceerd zijn.

Met ons biercafé willen wij deze waardes in de praktijk brengen. Een fijne ontmoetingsplaats zijn voor buurtbewoners en bierliefhebbers. Wij willen mensen inspireren door onze bewuste manier van doen en laten. En jij kunt ons daarbij helpen!

HET BEGIN

Ruim 5 jaar geleden werd Oproer geboren toen de brouwerijen RUIG (2013) en Rooie Dop (2012) de krachten bundelden. In de industriële setting van de oude busremise in het CAB-gebouw in Utrecht werd met enkel hergebruikte materialen een restaurant, pub en brouwerij uit de grond gestampt mét groot terras. Vanwege groeiend succes en waardering werden zowel de brouwerij als de pub uitgebreid. Er waren meer houten vaten, grotere ketels en tanks nodig en dus een grotere locatie voor de brouwerij op industrieterrein Lage Weide. Door de extra ruimte en verbouwing van de keuken konden we in de pub nog veel meer (max. 150) gasten bedienen. Vaak was het afgeladen en vol gezelligheid.

oproer biertjes glutenvrij

OPROER BROUWERIJ

In de Oproer brouwerij brouwen wij uitgebalanceerde, smaakvolle bieren. We houden van hop, dikke stouts en experimenteren ook graag met vatrijping, wilde gist, bacteriën en fruit in onze RUIG serie. Onze bieren zijn breed verkrijgbaar in Nederland en ook in een groeiend aantal andere landen. Maar liefst vier van onze bieren zijn glutenvrij en we zijn trots dat verschillende bieren (inter)nationale prijzen hebben gewonnen.

De bieren van Oproer zijn door het hele land verkrijgbaar, maar de tofste plek om ze te drinken is toch wel in ons eigen Oproer biercafé. Hier heerst een inspirerende, eigenzinnige en verwelkomende sfeer, waar plek is voor alles en iedereen en alle Oproer bieren te proeven zijn.

DIKKE VETTE PECH

Helaas kwam er rampspoed. Eerst stelde de corona pandemie onze creativiteit op de proef, maar het kon nog erger. In januari van dit jaar werd de Oproer pub verwoest, door rookschade van een brand in het CAB-gebouw. Wij kregen al enorm veel liefde vanuit onze community, maar wat er daarna gebeurde was hartverwarmend. Vanuit het hele land steunbetuigingen, enorm lieve acties, webshopbestellingen en talloze donaties die binnenstroomden. Het hielp ons enorm en heeft ons doen besluiten door te gaan met onze toekomstplannen, voor jullie, te beginnen met de wederopbouw!

OPROER BIERCAFE 2.0

Einde van dit jaar kun je weer naar Oproer toe om te genieten van het leven: van bijzondere bieren, heerlijke koffie, lekker eten en van goed gezelschap. Het nieuwe Oproer biercafé wordt niet een kopie van de oude plek. Wel dezelfde vibe, dezelfde waardes, maar fijner, groter met nog meer ruimte voor allerhande toffe activiteiten. Zeven dagen in de week geopend van vroeg in de ochtend tot laat in de avond.

Een permanent festival om het leven te vieren.

INVESTEER IN OPROER!

Met jouw hulp herrijst Oproer uit de as. Wij hebben er onwijs veel zin in om jou te ontvangen in ons nieuwe Oproer biercafé. Om je te laten genieten van kneiterverse specials uit de tap, te verwennen met goede koffie en eten. En wij hebben er zin in om samen te genieten van deze inspiratievolle plek die de wereld een stukje beter maakt door inclusiviteit, verbinding, creativiteit en goed bier.

Maak het mogelijk, vertel het door en investeer nu in Oproer! (klik hier voor de crowdfunding)

Mail naar Bart-Jan (bart-jan@oproerbrouwerij.nl) als je vragen of opmerkingen hebt over ons plan of over het investeren.

Meer weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *