Zoek

Mirna werd ziek van die eerste kus

Ze leerde elkaar kennen bij een feestje van de studentenvereniging. Hij dronk natuurlijk bier en Mirna niet. Nooit! Want Mirna heeft coeliakie.

 

Die eerste kus

Ze stond er niet bij stil maar na een avond vurig tongen belande Mirna met veel bombarie op het ranzige toilet van het studentenkot. Tussen de lege wc-rollen, met de muziek nog zachtjes dreunend door de deur, kwam alle glutenvrije pizza van die avond er weer glansrijk uit. Toen besefte Mirna het pas: dat zélfs zoenen met je vers gescoorde date, heel vervelend kan uitpakken.

 

Mirna kon wel janken want ze vond die jongen écht heel erg leuk en na een uurtje schuilen klimt ze nog rillend van de glutenoverdracht op haar krakkemikkige fiets op huis aan.

 

Thuis aangekomen appt haar date waar ze is gebleven. Hoe vertel je de jongen die je leuk vindt dat je coeliakie hebt en dat die eerste kus ‘die geweldige eerste kus’ je zo ziek heeft gemaakt.

 

Echte liefde

Inmiddels woont Mirna samen met Frank. Dezelfde jongen wiens eerste kus haar zo hevig kotsend boven de pot deed belanden. Na die avond kwam Frank alleen nog langs met z’n tandenborstel in z’n rugzak. Klaar om na elk biertje de tanden en tong flink te poetsen zodat ze veilig, zonder kans op glutenoverdracht, kunnen zoenen.

 

Het werd een leuke anekdote die ze nog heel vaak aan vrienden en familie vertellen. Weet je nog …

 

Wees open over coeliakie

“Échte vrienden leer je pas kennen als het tegenzit. Als je geen bier mag drinken bijvoorbeeld en als je niet mag zoenen met bierdrinkers die hun mond niet willen spoelen voor het zoenen. Die zijn je interesse gewoon niet waard.”

 

Voor alle meiden én jongens met coeliakie, die nog aan het daten slaan. Wees meteen lekker open over je coeliakie. Niks om je voor te schamen. Niets zeggen en dan ziek worden is het zéker niet waard en hoe lastig die studententijd, met al zijn bierpong en ontgroeningen ook lijkt te zijn, échte vrienden leer je pas kennen als het tegenzit. Als je geen bier mag drinken bijvoorbeeld en als je niet mag zoenen met bierdrinkers die hun mond niet willen spoelen voor het zoenen. Die zijn je interesse gewoon niet waard.

 

*De namen in dit artikel zijn vanwege privacy redenen aangepast.

Heb je zelf ook een mooi, grappig of spannend gluten verhaal? Mail ‘m naar redactie@missglutenvrij.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *