17 handige glutenvrije bespaartips

Glutenvrije boodschappen zijn helaas duur! En het laatste jaar zijn de prijzen alleen maar méér gestegen. Daarom delen we lekker veel glutenvrije bespaartips! Het zijn er meer dan 17. Kies eruit wat je kan gebruiken voor jouw situatie.

 

Online reclamefolders bekijken

Elke week papieren foldertjes doorspitten hoeft gelukkig niet meer. Tegenwoordig zijn er handige websites die dit voor jou doen! Reclamefolder.nl kan je bijvoorbeeld hiervoor gebruiken. Tik ‘gluten’ of ‘glutenvrij’ in en je krijgt een lijst met producten die nu in de aanbieding zijn en bij welke winkel dit is.

Sociale Media voor Glutenvrije Aanbiedingen

Op Sociale media worden ook regelmatig acties gedeeld. Glutenvrije Vader op Instagram houdt ze bijvoorbeeld heel goed in de gaten. Ook loont het om lid te zijn van glutenvrije Facebookgroepen. Als iemand ergens in een winkel een aanbieding heeft gespot, delen ze dit vaak. Handig, dat glutenvrije bespaartips zo gedeeld worden met elkaar!

 

Voedselverspilling tegengaan én besparen.

Er zijn ook apps die je kunnen helpen om te besparen op je glutenvrije boodschappen! Bijvoorbeeld apps die proberen om voedselverspilling tegen te gaan, zoals Too Good To Go en Foodello. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap: je geeft minder geld uit én je helpt om voedselverspilling tegen te gaan! Glutenvrijemarkt.com heeft ook vaak producten in de opruiming die de THT-datum bijna bereikt hebben. Deze goed houdbare producten worden dan met een afprijzing van soms wel hoger dan 75% aangeboden!

 

Eet mee met de seizoenen

Sommige glutenvrije bespaartips zijn voor iedereen nuttig: seizoensproducten zijn altijd voordeliger. Als je groente en fruit koopt in de oogsttijd van het gewas, scheelt dit enorm! Nu het oktober is, kan je bijvoorbeeld voor een voordelige prijs appels en peren plukken. En wat dacht je van pompoenen? Houd in de gaten wat er in het seizoen is, en pas hier je weekmenu op aan.

 

Bezoek de lokale markt

Om even bij het fruit en groente te blijven: bezoek eens de markt in jouw dorp of stad! Dit loont het meest als je wat later op de dag komt. Aan het eind van de dag zijn deze namelijk goedkoper. En groente en fruit is van nature altijd glutenvrij!

 

Ga nooit de deur uit zonder iets te eten op zak

Dit kennen we allemaal wel… Je bent even de deur uit en plots krijg je trek, maar je hebt niks bij je! Dan kan je meestal niet anders dan snel ergens een tussendoortje halen. Glutenvrije tussendoortjes zijn sowieso al duur, maar onderweg, bijvoorbeeld op een treinstation of benzinestation, zijn deze prijzen nóg hoger. Als je goed voorbereid bent, zorg je ervoor dat je altijd iets kleins te eten mee hebt.

 

Besparen op glutenvrije tussendoortjes

Heerlijk die reepjes voor tussendoor, maar goedkoop zijn ze absoluut niet. Zelf een tussendoortje bakken, zoals een kruidkoek of bananenbrood, is echt niet veel werk en je kan er lang plezier van hebben door ze per plakje in te vriezen. Dan stop je er ’s ochtends gewoon eentje in je tas en is je tussendoortje ontdooid zodra je er trek in krijgt.

Ook handig: hou altijd een stuk fruit in je tas. Als je een banaan eet samen met een handje nootjes, zit je langer vol. Inspiratie nodig?

 

Gooi niks weg!

Maak handig gebruik van wat je overhoudt van een maaltijd. Op deze manier kan je wekelijks veel geld besparen. Heb je groenten over? Verwerk ze in je lunch voor de volgende dag. Heb je pasta of rijst over? Gebruik het opnieuw! Je kan met overgebleven gekookte rijst bijvoorbeeld in de ochtend rijstepap maken. Zoet het met wat honing en kaneel, en je hebt echt een heerlijk ontbijtje!

 

Koop in bulk!

Meestal is 10x 500 gram glutenvrije bloem veel duurder dan een enorme zak van 5 kilo! Als je vaak zelf in de keuken staat en bakt, kan het echt veel schelen om je grondstoffen en melen GROOTS in te slaan! Die losse zakjes van 7 gram gist kan je ook beter verwisselen voor een pak van 125 gram.

 

De vriezer is je beste vriend

Wat heb jij allemaal in de vriezer liggen? Je kan meer invriezen dan je denkt! Je kan (afbak)broodjes invriezen, glutenvrije pizza’s, cakejes en gebak, maar ook natuurlijk je eigen baksels! En natuurlijk restjes van je maaltijd. Hier een paar voorbeelden

  • een paar pannenkoeken die je over hebt na een maaltijd
  • bananenbrood invriezen per plakje als tussendoortje
  • glutenvrij brood in de aanbieding
  • afbakbroodjes om altijd in huis te hebben
  • KAAS! Je kan gewoon een blok kaas invriezen (sorry, heeft niet per se wat met gluten te maken, maar wel met besparen)
  • verse kruiden
  • croissants en alles van de glutenvrije bakker

 

Vervang specifieke glutenvrije dieetvoeding

Glutenvrij brood is superduur! Maar misschien ben je zelf ook wel eens toe aan wat variatie, want waarom zou je elke dag brood eten? Een maaltijdsalade is niet alleen leuk voor de afwisseling, maar ook nog eens super voedzaam 🙂 En een soepje tussen de middag is ook heerlijk en vullend.

 

Schrijf je in op nieuwsbrieven van glutenvrije merken en supermarkten

In nieuwsbrieven wordt je als eerst op de hoogte gebracht van goede acties en krijg je soms speciale kortingscodes. De één vindt het een fijn middel om op de hoogte gehouden te worden, de ander vindt al die berichten in zijn inbox maar niks.

 

 

Dieetkosten als aftrekpost

Misschien kan jij een deel van je gemaakte kosten wel als aftrekpost aangeven bij de belasting! Hiervoor moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees hier onze uitleg hierover! 

 

 

Word lid van NCV

Door lid te worden van de Nederlandse Coeliakie Vereniging, kom je in aanmerking voor korting en leuke extra’s! Sommige zorgverzekeraars vergoeden de jaarlijkse kosten van het lidmaatschap.

 

Leer zelf bakken!

Nogmaals, niet alleen goedkoper, maar ook lekkerder! Misschien nog niet je favoriete bezigheid, maar sommigen hebben van noodzaak hun hobby gemaakt en zijn glutenvrij bakken meer gaan waarderen. Inspiratie nodig? Kijk hier bij de recepten van Miss Glutenvrij.

 

 

Meer glutenvrije bespaartips?

Iedereen vind in de loop van de tijd zijn eigen weg en maniertjes om te kunnen besparen op dagelijkse (glutenvrije) boodschappen. Er zijn veel leuke bespaar-influencers tegenwoordig die je kan volgen, bijvoorbeeld @gierigegerda en @onebrokegirl.nl 

 

Heb je nog goede glutenvrije bespaartips als aanvulling op dit artikel? Deel ze hier onder! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *