Search

7 glutenvrije biertjes voor de lente!

Zoek jij ook regelmatig naar lekkere glutenvrije biertjes? Het aanbod is erg gegroeid de afgelopen jaren en daarom delen we een paar favorietjes voor je. Lekker straks voor buiten in het zonnetje 🙂

 

Glutenvolle ingrediënten?

Glutenvrij bier kan van verschillende ingrediënten gemaakt zijn. Soms zijn de ingrediënten van nature glutenvrij, maar ook best vaak zijn de ingrediënten glutenvrij gemaakt door het productieproces. Zo zie je dat in glutenvrij bier soms gerstemout zit, of zelfs tarwe. Hoe het kan dat dit toch glutenvrij is? Dat lees je hier! 

 

CouCou Pilsener

Deze glutenvrije pilsener van het Belgische merk Coucou (33cl) is laag in alcohol, maar rijk aan smaak! Met hinten vlierbloesem, walnoot en honing is dit bier heerlijk zacht en verfrissend. In de ingrediënten vind je gerstemout en tarwe, maar tijdens het productieproces zijn de gluten eruit gehaald. Voor de liefhebber hebben ze ook andere smaken. Maar deze vonden wij perfect passen bij de lente. Koop hem hier! 

Coucou pilsener glutenvrij

 

Lowlander Cool Earth Lager

Dit unieke biertje is gebrouwen met Lemoengras. De smaak van deze Lager: uitgesproken, groen kleurige groenten en fruit. Gaat goed samen met gebakken en ietwat zoute gerechten. Op de website van Lowlander vinden we ook nog iets leuks: Door dit biertje te kopen, steun je het Nederlandse Seagrass Restoration Project – Bij elke verkochte Cool Earth Lager planten we nieuw zeegras plantje in de Waddenzee. (bron: www.lowlander.nl)

 

Klein Duimpje Hard Selzer Roes Roodfruit

Ambachtelijk bier uit de Bollenstreek! Super lokaal dus. Klein Duimpje heeft meerdere biersoorten, maar we lichten graag even de fruitige Hard Selzer Roes uit! Bevat geen glutenvolle ingrediënten. Perfect voor in het zonnetje. Klik hier! 

Klein Duimpje Roes

 

VandeStreek Hop Art

Qua looks springt dit blikje eruit door de felle kleuren. Het is een IPA, die wel gerstemout bevat. Hop Art heeft aroma’s van mango, perzik, passievrucht en citrus en een aangename bittere smaak. Ken jij ‘m al? Hier kan je hem kopen. 

hop art vande streek

 

JAS triple

Een krachtig biertje met een zoete, fruitige smaak. Ken je het assortiment van JAS bieren al? Of je houdt van blond, dubbel of triple, JAS heeft ze. Het biertje bevat gerstemout en is gebrouwen met poperingse hop. Hier vind je meer over dit biertje. 

 

JAS bieren triple

 

Klein Duimpje Zevemijlslaarzen

Een sprookjesachtige naam voor deze India Pale Ale van Klein Duimpje. In dit bier zit geen gerstemout of tarwe. Alle ingrediënten die gebruikt zijn, zijn dus glutenvrij. Heerlijk verfrissend en goudblond. Hier koop je ‘m! 

Klein Duimpje Zevenmijlslaarzen

 

The Grain Escape van Miss Glutenvrij

Deze mag natuurlijk niet ontbreken! Ons eigen Miss Glutenvrij bier, gebrouwen bij Brouwerij Oproer. Het bevat wel tarwe en gerstemout, maar is glutenvrij door het productieproces. Een heerlijke IPA, al zeggen we het zelf 🙂 Klik snel hier om het biertje te bekijken en ook het prachtige etiket te bewonderen. Heb jij hem al geprobeerd?

 

 

Deel je jouw tips voor lekkere glutenvrije biertjes hieronder? We zijn heel benieuwd! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *