Alarm! Quorn Vegan Fijngehakt niet meer glutenvrij.

Slecht nieuws voor glutenvrije én vega(n) foodies. Het recept van het vegan Fijngehakt van het merk Quorn is niet meer glutenvrij. Waar het product eerst werd gemaakt met glutenvrij gerstemoutextract, worden nu tarwegluten en glutenvolle gerst gebruikt. Super jammer!

Misschien is in sommige winkels nog de oude variant in de omloop, die kan nog wel gegeten worden. Maar bij twijfel: check de ingrediënten! En let op de nieuwe verpakking!

De saté van Quorn, de vega pepperoni en de vegan chicken, ham en boterhamworst zijn gelukkig nog wel glutenvrij.

We hebben contact opgenomen met Quorn om te vragen waarom ze besloten hebben om tarwegluten aan het recept toe te voegen. Hieronder een screenshot van hun reactie.

Quorn Glutenvrij

 

Alternatieven

Maar… Als dit niet meer kan, wat kan er dan nog wel? We zetten wat soorten glutenvrije en vegan fijngehakt voor je op een rijtje.

Heb jij nog tips voor andere glutenvrije vleesvervangers? Of heb jij zelf ook een waarschuwing aan anderen? We horen het graag! Laat het ons weten in de reacties.

Lees ook onze blog: Welke vleesvervangers zijn glutenvrij

Check jij altijd de verpakkingen van vertrouwde producten als deze er anders uit ziet? Soms is een product niet langer glutenvrij helaas..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *