Search

Arnhem gaat glutenvrij met Craft Coffee & Pastry

Triple A. Met deze hint richting een plaatsnaam die begint met de letter A, werd eind november 2023 de nieuwe locatie van glutenvrije bakkerij Craft Coffee & Pastry aangekondigd op social media. De enthousiaste reacties waren overweldigend met talloze speculaties over de mogelijke locatie. Na enkele dagen van spanning en geruchten onthulde Craft hun langverwachte derde vestiging: Arnhem. Na Amsterdam en Almere is de Gelderse hoofdstad de volgende stap in hun glutenvrije avontuur.

 

Craft Arnhem glutenvrij
Gerry en Nilüfer met een deel van het team van Craft Arnhem

 

Craft Coffee & Pastry

Het is juni 2020 als Gerry en Nilüfer hun eerste glutenvrije bakkerij openen in de Pijp in Amsterdam. Ze hebben een missie: van glutenvrij een gewone zaak maken, betaalbare en smaakvolle producten en voor iedereen toegankelijk. Al direct is de vraag groter dan het aanbod en nog geen anderhalf jaar later openen de glutenvrije deuren van een tweede Craft in Almere.

 

 

Uitbreiden naar het oosten van het land!

Ondertussen blijven klanten vragen om nieuwe locaties. Met Arnhem wordt aan deze vraag gehoor gegeven voor klanten in het oosten van Nederland. Bovendien ligt Arnhem relatief dichtbij de Duitse grens. Zo kunnen ook Duitse klanten makkelijker hun weg vinden naar het lekkers van Craft.

 

De winkel in Arnhem

De nieuwe Craft Coffee & Pastry is gelegen in de binnenstad van Arnhem, in de Broerenstraat. Bij deze volledig glutenvrije bakkerij kun je genieten van het vertrouwde assortiment glutenvrije croissantjes, broden, broodjes, koeken en gebak. Een deel van het assortiment is ook lactosevrij of vegan.

Het pand heeft een warme industriële uitstraling en is ruim opgezet met 14 zitplaatsen. Bovendien is er de mogelijkheid van een terras.

 

 

Craft thuisbezorgen!

Net als Almere heeft Arnhem naast een winkel een grote productielocatie. Groot genoeg om in de toekomst wellicht een tweede bezorgdag toe te voegen aan de landelijke thuisbezorging.

 

Glutenvrije keten

Of de opening in Arnhem het begin is van een landelijke keten van glutenvrije bakkerijen, is afhankelijk van het succes in deze stad. Gerry en Nilüfer zijn in ieder geval vastberaden om hun glutenvrije droom voort te zetten.

 

craft arnhem glutenvrije bakker

 

Craft, Coffee & Pastry Arnhem, Broerenstraat 29b, Arnhem,
woensdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur.

 

Deze blog is geschreven door Edgar Merbis. Je kent hem van het instagram account @GlutenvrijeVader. Dank Edgar voor de blog en Gerry en Nilüfer: Gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal en jullie derde vestiging. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *