Een nieuw kinderboek over glutenintolerantie. Een glutenvrij feestje!

Een glutenvrij feestje gaat over een jongetje met glutenintolerantie. De dokter vertelt dat hij geen gluten meer mag eten, omdat hij daarvan ziek wordt. Dat is best even wennen. Maar het hoofdpersonage in het boek ontdekt al snel dat het leven ook zonder gluten een feestje kan zijn. Daar zijn we het bij Miss Glutenvrij helemaal mee eens.

 

 

Over het boek

Het boek Een glutenvrij feestje is een kinderboek over glutenintolerantie, voor peuters en kleuters. Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven, door schrijver en journalist Maartje Kouwen.

 

Het boek is een hardcover-uitgave met kleurenillustraties. Het bevat naast het verhaal ook een aantal infopagina’s met alles wat je wilt weten over glutenvrij eten. Handig voor school, kinderopvang en ouders van vriendjes. Het boek bevat 32 pagina’s en heeft een formaat van 18 x 20 centimeter.

 

Over de auteur

Een glutenvrij feestje is geschreven door auteur en journalist Maartje Kouwen. Ze is moeder van twee jongens, waaronder peuter Teijn, die coeliakie heeft.

 

Maartje miste een boek over glutenintolerantie die aansloot bij de belevingswereld van een peuter. Een boek dat de omgeving op een toegankelijke manier betrekt bij een glutenvrij leven. Dat niet bang maakt of foutieve informatie bevat. En dat er ook nog mooi uit ziet. Een boek dat niet alleen noodzakelijk, maar vooral ook erg leuk is om te lezen.

 

Haar missie: een boek maken dat kleuters op hun eerste schooldag mee kunnen nemen naar school. Zodat de klas, kinderopvang, vriendjes en hun ouders op een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met gluten en glutenvrij leven. Een boek om glutenvrij eten en spelen begrijpelijk en veilig te maken voor Teijn en voor alle glutenvrije peuters en kleuters.

 

Koop óf doneer het boek

Het boek is nu al in de voorverkoop te bestellen op de website van ‘een glutenvrij feestje’ maar wat ons meteen opviel is dat je het boek ook kunt doneren. Wat een leuk idee! Ze geven het boek dan namens de donateur weg aan een kindje met glutenintolerantie. Bijvoorbeeld via een school of kinderopvang.

Voor meer informatie over het boek neem je een kijkje op de website: https://glutenvrijfeestje.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *