Glutenvrij brood bij Subway?

Je had het waarschijnlijk al ergens voorbij zien komen want het is groot nieuws! De Subway is eindelijk overstag en heeft sinds kort glutenvrije broodjes op de kaart staan. Miss Glutenvrij was natuurlijk érg benieuwd of de broodjes en bereidingswijze ook geschikt zijn voor coeliakie patiënten.

 

Glutenvrij brood bij Subway?

Sinds kort kunnen gasten bij Subway restaurants in Nederland kiezen voor glutenvrij brood. Deze nieuwe broodsoort is gemaakt in een glutenvrije omgeving, voorgesneden en individueel verpakt. De broodjes zijn nog in de verpakking dus 100% glutenvrij. Maar…

 

Subway kan een 100 procent glutenvrije Sub helaas niet garanderen

Gasten moeten er rekening mee houden dat andere menu-items in het restaurant wél gluten bevatten. Subway kan een 100 procent glutenvrije Sub helaas niet garanderen.

 

Werknemers zijn niet speciaal opgeleid en hebben geen speciale kennis m.b.t. kruisbesmetting of glutenoverdracht.  Er worden geen schone materialen, werkbladen of nieuw te openen beleg gebruikt waardoor de kans op gluten overdracht erg groot is. Subway noemt de broodjes ondanks de glutenvrije ingrediënten daarom netjes gluten-arm zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

 

Durf te vragen!

Je kunt natuurlijk wel altijd vriendelijk vragen of de werknemer voor u speciale maatregelen wil treffen. Vooral als het niet zo druk is zal dit zeker geen probleem zijn. Wees je er wel van bewust dat er nog steeds kans is op gluten overdracht en dat je altijd zelf het risico neemt.

We hebben wel gehoord dat de broodjes ontzettend lekker zijn dus we gaan het zelf toch een keertje proberen. Wel gaan we dan alleen als het een keertje niet zo druk is en we dus kunnen vragen of de werknemer schone spullen kan pakken.  En jij? Zou jij het aandurven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *