Zoeken

Glutenvrij in Blijdorp

Een dagje dierentuin! Het wordt weer warmer buiten, dus kan het heerlijk zijn om een dagje erop uit te gaan. Wat kan je in Diergaarde Blijdorp glutenvrij eten? We laten je zien wat wij gevonden hebben. Glutenvrije pannenkoeken, glutenvrije friet en snacks.

 

Glutenvrij bij de Terraszaal

Bij de terraszaal kan je lekker buiten zitten en genieten van mooi uitzicht. Je kan de QR-code scannen op je tafeltje en zo de menukaart inzien. Ook kan je hierbij filteren op allergieën. Als je aanklikt ‘bevat gluten‘ (klinkt tegenstrijdig) worden alle glutenbevattende maaltijden rood. Dus wat niet rood is, bevat geen gluten. Bij navraag bleek dat er één frituur wordt gebruikt voor glutenbevattende snacks en de patat, dus deze is niet vrij van sporen. Ook stond er een glutenvrije carrotcake op het menu. Deze lag in hetzelfde schap als de andere taartjes (wel op de bovenste plank…). Op de kaart bleef vrijwel niks over behalve een salade… Maar wat niet op de kaart stond maar er wel was: een glutenvrije en lactosevrije pannenkoek! Deze wordt ook in een speciale eigen pan gebakken.

 

Oewanja Lodge

Op de menukaart van Oewanja Lodge staat een glutenvrije frikandel! Leuk voor de kids, want Oewanja is een speeltuin waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven in Diergaarde Blijdorp. Mét een glutenvrij frietje en snack dus. Fijn.

 

Friet uit aparte frituur in Blijdorp

Volgens meerdere heeft de snackbar nabij de ingang van het park ook een aparte frituur. Dit is niet door onszelf nagevraagd, maar als je in diergaarde Blijdorp bent en op zoek bent naar een glutenvrij frietje, maak je hier dus ook nog kans.

 

Glutenvrije tips voor onderweg

Natuurlijk draait het bij een bezoekje aan de dierentuin niet allemaal om eten. Wees goed voorbereid, zodat je optimaal kan genieten van je dagje weg. Wij vinden het altijd fijn om een stuk fruit mee te hebben, een paar superseeded crackers van Nairns en voor de zoete trek doet een Birthday Cake reepje van Made Good het altijd goed. Zo ga je glutenvrij voorbereid naar Blijdorp of een andere bestemming! Zorg ook voor genoeg water of drinken. Want wat écht zonde is, is om een flesje water te moeten kopen voor een paar euro omdat je zelf niks hebt.

 

Te zien in Blijdorp

Helaas is eerder dit jaar gorilla Bokito overleden. Dit was een bekend dier in Blijdorp die altijd veel aandacht trok. De neushoorns zijn altijd leuk, en ook bij de giraffen blijven wij altijd wat langer stilstaan. Wat een mooie beesten, zo sierlijk. Je kan ze van heel dichtbij bewonderen in Blijdorp. De prairiehondjes en de vicuña’s zijn ook heel leuk! En we hebben heel lieve kleine baby-mangabey-aapjes gezien, die zich goed vastklampten aan hun mama en op de buik overal mee naartoe slingerden zonder te vallen! Bijzonder om te zien.

Glutenvrij in Blijdorp

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *