Glutenvrij Ondernemen: De glutenvrije droom van een impulsief typje #1

Ik ben Irene. 43 jaar, moeder van Koen, Floor en Ties. Samen met Aart. Al ruim drie jaar proberen we wegwijs te worden in de wereld van Glutenvrij. Dit doen we voor Floor, ons dochtertje van 9. Na een jarenlange zoektocht kwam eindelijk de diagnose. Coeliakie. Zo’n moment dat je nog precies weet waar je was en met wie. Twee dagen ervoor had ze bloed laten prikken en we zouden pas twee weken later een afspraak hebben voor de uitslag. Toch belde de arts al. Dat Floor zulke hoge waarden had, dat het verstandig zou zijn om nu al glutenvrij te gaan eten. Ze had Coeliakie. Wat? Kun je dat spellen? Ik had er nog nooit van gehoord. Ok. Coeliakie dus. En nu? Geef haar vast een glutenvrij dieet, zei de arts. Dan bespreken we de rest in het ziekenhuis over 2 weken. Want wachten tot de afspraak zou nóg meer gluten betekenen. Beter van niet.

 

Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder. Floor groeit weer, heeft weer energie. We redden ons goed, al komen er weer nieuwe uitdagingen bij naarmate ze ouder wordt.

Law of Attraction

Ik ben zo’n typje dat iets bedenkt en het dan liefst morgen geregeld heeft. Ik hou van actie, avontuur, risico’s nemen en het geeft me een kick om zomaar ergens in te springen. Het kan zijn dat ik dan knetterhard moet werken voor een goed eindresultaat, maar in the end pakt deze strategie meestal goed uit. Soms ook dankzij wat geluk. Dat maakt me misschien een beetje grootmoedig. Ik geloof dat als je iets heel graag wil, je het zal krijgen. Sommigen noemen dit ‘law of attraction’.

 

Mijn man en ik houden van spontaan. Dit betekent eigenlijk dat we slechte planners zijn. We leven in het moment, wat erop neer komt dat we graag op het laatste moment bekijken waar we zin in hebben. Ook toen we in 2010 voor het eerst met een baby op pad gingen probeerden we onze spontane levensstijl erin te houden. Het hielp dat onze zoon potjes babyvoeding koud ook heerlijk vond, waardoor we in het begin konden volstaan met een tas vol snacks en potjes babyvoeding. En wij zelf lekker uit eten natuurlijk.

 

De diagnose

We hebben heel wat op die manier afgereisd totdat onze dochter in 2018 de diagnose coeliakie kreeg. We schoven aan bij vrienden, stopten onderweg voor een broodje of doken een dorpje in voor een restaurant. Heel onbezorgd. Na de diagnose hebben we een aantal keer geprobeerd om spontaan ergens aan te schuiven. Al snel kwamen we erachter dat het loont om voorbereid op pad te gaan. We kwamen er ook achter dat een goede voorbereiding niet garandeert dat het altijd goed gaat in de horeca.

 

De glutenvrije droom

En daar begint onze droom om glutenvrij te ondernemen. Een paar keer hebben we mogen ondervinden hoe fijn het is als een restaurant 100% glutenvrij is. De eerste keer was in Parijs, bij Little Nonna. Wat een verademing. We konden van elkaar proeven, hoefden niet spastisch te doen wie van ons Floor zou helpen bij het snijden van haar eten, onze twee zoons (inmiddels was Ties ook geboren in 2017) mochten ook impulsief zomaar een frietje van Floor haar bord jatten. En andersom! En Floor? Die voelde zich de prinses van het kasteel. Alsof alles speciaal voor haar glutenvrij was gemaakt. Je had dat blije snuitje moeten zien. Ha!

 

100% glutenvrij

Bij ons in de stad en omstreken is niets 100% glutenvrij. En dat wil ik veranderen. En ja, dat wil ik dus het liefst morgen. Want mijn handen jeuken, de energie spuit uit mijn oren en ik zie precies voor me hoe het moet worden. Maar hold your horses…. Want ondanks dat mijn man volledig achter dit idee staat en zelf de drijvende kracht is achter onze lekkere zelfgemaakte glutenvrije broden, is een horecaonderneming starten niet in 1 dag geregeld. Er is een pand nodig, vergunningen, diploma’s, personeel, you name it. Dit vergt een gedegen aanpak en een plan. En niet te vergeten, een flinke investering. Oh ja, en geduld.

 

Zo vind ik mezelf terug achter mijn computer, op zoek naar alles wat ik kan vinden over het starten van een horecaonderneming. Ik surf op mijn highs als ik me laat inspireren door specialisten in de markt, ik bikkel door de lows als ik me wegwijs probeer te maken in de verzekeringswereld. En ik hoop dat ik mijn plannen op orde krijg zodat er onder aan de streep een rendabele onderneming verschijnt. Een 100% glutenvrij concept waarmee ik vele mensen bij ons in de buurt blij mee kan maken.

 

To be continued!  

Up to date blijven over de 100% glutenvrije horecagelegenheid van Irene? Ze zal meerdere blogs schrijven voor Miss Glutenvrij en al haar avonturen met ons delen!

 

 

Steun jij haar ook?

Alle blogs lezen? Klik op deze link om niks te missen! Bekijk hier haar Instagram account.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *