Uit eten gaan is niet altijd even makkelijk als je geen gluten mag binnenkrijgen. Daarom zijn hier een aantal restaurants op een rijtje gezet om gemakkelijk glutenvrije bestemmingen te vinden om uit eten te gaan in Leiden!

Waag

Locatie:

Aalmarkt 21, 2311EC Leiden

De waag is een heel gezellig restaurant aan het water waar je heerlijk eten kan bestellen, er is een allergenenkaart waarop te zien is dat er een aantal glutenvrije opties zijn om uit te kiezen.

Helaas zijn dat er niet veel, maar het is desondanks een erg leuke optie om thee te drinken, te borrelen of om uit eten te gaan.

Pannenkoekenhuis De Schaapsbel

Locatie:

Beestenmarkt 7, 2312CC Leiden

Bij De Schaapsbel wordt er rekening gehouden met gluten intolerantie, ze doen hun best om kruisbesmetting te voorkomen en ze gebruiken een aparte pan voor de glutenvrije pannenkoeken.

Er is veel keuze uit veel verschillende soorten pannenkoeken dus is zijn er genoeg opties voor iedereen. Alle pannenkoeken kunnen glutenvrij gemaakt worden.

Bagels & Beans

Locatie:

Maarsmansteeg 8, 2311EE Leiden

Haarlemmerstraat 38, 2312GA Leiden

Stationsplein 8c, 2312AV Leiden

De naam zegt het eigenlijk al, bij Bagels & Beans wordt de focus vooral op bagels en koffie gelegd! Bij Bagels & Beans is er keuze uit een enorme variëteit aan bagels, van bagels met zalm tot bagels met bospaddenstoelen kroket.

Er wordt ook rekening gehouden met glutenintolerantie. Je kan aangeven dat je glutenvrije bagels wilt in plaats van normale. Ook als je iets anders dan een bagel wilt kan je naar de allergeninformatie vragen. Daar staan alle glutenvije opties in.

La Cubanita

Locatie:

Noordeinde 19, 2311CA Leiden

La Cubanita is een tapas restaurant. Dat wil zeggen dat je de hele tijd kleine hapjes kan blijven bestellen. De sfeer is La Cubanita is heel relaxed en fijn. Het is een heel goede plek om uit eten te gaan met vrienden/familie of om gewoon een relaxed etentje te doen met kennissen. Er wordt rekening gehouden met allergieën maar je moet wel even aangeven dat je een allergie hebt.

Ook hebben ze op hun website een allergenencalculator zodat je alvast kan zien wat je wel/niet kan eten.

Verboden toegang restaurant. Art.461.

Locatie: Kaiserstraat 7, 2311GN Leiden

Verboden toegang is een restaurant met een leuke sfeer en een goede menukaart! Er wordt rekening gehouden met dieetwensen zodat iedereen er op een veilige en gezellige manier uit eten kan gaan. Verboden Toegang werkt ook samen met de Leidse rederij om boottochten te organiseren met een borrel aan boord en daarna te dineren bij Verboden toegang. Super leuk en gezellig om te organiseren voor bijzondere gelegenheden en uitjes.

Yoghurtbarn

Locatie: Aalmarkt 19, 2311EC Leiden

Bij Yoghurtbarn kan je high tea reserveren. Dit kan ook glutenvrij én lactosevrij en dat is wel zo fijn! Uit eten gaan hoeft natuurlijk niet alleen voor diner, ook om te lunchen/brunchen is het super leuk om uit eten te gaan. Bij Yoghurtbarn kan je een high tea, vegan high tea, barn brunch en kids’ high tea reserveren. Voor meer informatie over allergenen en glutenstapeling kan je contact opnemen met hello@yoghurtbarn.nl.

Anne en Max

Locatie: Gangetje 2, 2311ER Leiden

Anne en max staan bekend om fresh food & coffee. Ze hebben van alles, je kunt er lunchen en koffie en thee drinken. De sfeer is erg leuk en het is een heel prettige plek om te lunchen met een paar vrienden bijvoorbeeld. Je kan er een aantal dingen glutenvrij bestellen maar het is toch aan te raden even te vragen welke dingen er helemaal glutenvrij zijn. De locatie is heel centraal in de stad, dus het is makkelijk om te bereiken!

Just meet

Locatie: Breestraat 18, 2311CR Leiden

Just meet is een woordgrap met de engelse woorden Meet en Meat (ontmoeten en vlees). Zoals al aan de naam te zien is is just meet een steakhouse met karakter. Als je een vleesliefhebber bent is just meet de uitgelezen plek om naartoe te gaan. Maar ook voor de vegetariers / visliefhebbers is er genoeg om van te genieten. Op de menukaart staat ook aangegeven welke gerechten precies gluten bevatten.

Stadscafé Van Der Werff

Locatie: Steenstraat 2, 2312BW Leiden

Stadscafé Van Der Werff is een gezellig café met glutenvrije, Veganistische en vegetarische opties. Het is dus perfect om te dineren, lunchen of gezellig koffie te gaan drinken met de lunch. Er is een terras om te buiten te zitten wat altijd fijn is. Op de menukaart is te zien wat er allemaal is. (vraag altijd even na welke opties glutenvrij kunnen)

Bar Lokaal

Locatie: Hartesteeg 13, 2312JW Leiden

Bar Lokaal is een leuke plek om te eten met een mooi uitzicht op de hooglandse kerk. Je kan aan het plein zitten met lekker eten en drinken. Erg leuk om te ontbijten of te lunchen. Er is ook een Take away optie, wat erg handig is als je niet genoeg tijd hebt om te blijven. Ook zijn er genoeg drank opties voor iedereen (ook non-alcoholisch). Kijk op het menu om te kijken wat je allemaal kan bestellen. (vergeet niet om te vragen welke opties glutenvrij zijn voor de zekerheid)

Very Italian Pizza

Locatie: Turfmarkt 8, 2312CE Leiden

 

 

 

 

 

 

Very Italian pizza is een heerlijke pizzeria met enorm veel opties, je kunt ook je bodem glutenvrij laten maken wat natuurlijk erg fijn is! Er zijn ook genoeg vegetarische en vegan opties zodat iedereen genoeg opties heeft om de pizza te beleggen. Als je een plek zoekt om pizza te eten en je niet druk te maken over de hoeveelheid opties is dit dé plek om naartoe te gaan!

Hotspot central

Locatie: Stationsweg 30, 2312AV Leiden

 

 

 

 

Hotspot central is een heerlijke Aziatische eetgelegenheid waar je van alles kunt bestellen. Als je glutenvrij wilt bestellen kan dat. Als je aangeeft bij de bediening dat je glutenvrij wilt bestellen, helpen ze je verder. Ook staat op de kaart aangegeven welke allergenen de gerechten bevatten, dus dat is zeker ook een pluspunt! Met het enorme menu zijn er genoeg smaken en gerechten voor iedereen iets te kiezen!

Logica

Locatie: Stille Rijn 11, 2312DE Leiden

 

 

 

 

 

Café restaurant Logica is bijna helemaal vegan, de gerechten die niet vegan zijn zijn nog steeds vegetarisch. Dat is nog niet alles, alles wat op de kaart staat is ook helemaal biologisch. De meeste opties zijn glutenvrij te verkrijgen dus vraag even na bij de bediening welke opties glutenvrij zijn. Je kunt er heerlijk lunchen of borrelen en het is zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen!

Tuin van de smid

Locatie: Polderpad 8, 2322LB Leiden

 

 

 

 

 

De tuin van de smid is een rustgevende en mooie plek om naartoe te gaan, wat is er beter dan buiten zijn en ook nog lekker te kunnen eten? Nou glutenvrij eten zou een goed begin zijn. Bij de Tuin van de smid is dat mogelijk! Je kunt kiezen voor glutenvrij brood bij de gerechten wat erg fijn is! Ook is hun menukaart duidelijk en zie je snel welke gerechten je veilig kunt eten.

 

 

Eet smakelijk!