Glutenvrij uit eten in Leiden

Leiden

Een Paasstol en een Kerststol – Wat zijn de verschillen?

De beste glutenvrije pizzabodemMiss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems...

De beste glutenvrije pizzabodem

Miss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems zijn gelukkig makkelijk...

Glutenvrije Ciabatta Caprese

De beste glutenvrije pizzabodemMiss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems...

Alles over (glutenvrije) ramadan

De beste glutenvrije pizzabodemMiss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems...

Glutenvrij uit eten in Leiden

Uit eten gaan is niet altijd even makkelijk als je geen gluten mag binnenkrijgen. Daarom zijn hier een aantal restaurants op een rijtje gezet om gemakkelijk glutenvrije bestemmingen te vinden om uit eten te gaan in Leiden!

ANNE EN MAX

📍 Locatie: Gangetje 2, 2311ER Leiden

Anne en max staan bekend om fresh food & coffee. Ze hebben van alles, je kunt er lunchen en koffie en thee drinken. De sfeer is erg leuk en het is een heel prettige plek om te lunchen met een paar vrienden bijvoorbeeld. Je kan er een aantal dingen glutenvrij bestellen, maar het is toch aan te raden even te vragen welke dingen er helemaal glutenvrij zijn. De locatie is heel centraal in de stad, dus het is makkelijk om te bereiken!

BAGELS & BEANS

📍 Locaties:
– Maarsmansteeg 8, 2311EE Leiden
– Haarlemmerstraat 38, 2312GA Leiden
– Stationsplein 8c, 2312AV Leiden

De naam zegt het eigenlijk al, bij Bagels & Beans wordt de focus vooral op bagels en koffie gelegd! Bij Bagels & Beans is er keuze uit een enorme variëteit aan bagels, van bagels met zalm tot bagels met bospaddenstoelen kroket.

Er wordt ook rekening gehouden met glutenintolerantie. Je kan aangeven dat je glutenvrije bagels wilt in plaats van normale. Ook als je iets anders dan een bagel wilt kan je naar de allergeninformatie vragen. Daar staan alle glutenvije opties in.
Bij het bestellen van een glutenvrije bagel wordt altijd gevraagd of je een allergie hebt. Dan houden ze extra goed rekening met je in de keuken!

BAR LOKAAL

📍 Locatie: Hartesteeg 13, 2312JW Leiden

Bar Lokaal is een leuke plek om te eten met een mooi uitzicht op de hooglandse kerk. Je kan aan het plein zitten met lekker eten en drinken. Erg leuk om te ontbijten of te lunchen. Er is ook een Take away optie, wat erg handig is als je niet genoeg tijd hebt om te blijven. Ook zijn er genoeg drank opties voor iedereen (ook non-alcoholisch). Kijk op het menu om te kijken wat je allemaal kan bestellen. Vergeet niet om voor de zekerheid te vragen welke opties glutenvrij zijn.

CATOOTJE AAN DE MARKT

📍 Locatie: Kaasmarkt 10, 2312HZ Leiden

Dit restaurant is ons aangeraden door een van onze lezers. De internationale menukaart van het restaurant is klein, maar toch divers. Zo is er iets voor vlees- en visliefhebbers, maar ook voor vegetariërs en veganisten. Op de kaart staan een aantal glutenvrije opties, maar in overleg zijn er meer mogelijkheden. Ook op de dessertkaart staan huisgemaakte taarten en hapjes, waar ook een aantal glutenvrije opties tussen zitten. Als je aangeeft dat je coeliakie hebt, wordt er extra goed rekening gehouden met de bereiding van het eten.

HOTSPOT CENTRAL

📍 Locatie: Stationsweg 30, 2312AV Leiden

Hotspot central is een heerlijke Aziatische eetgelegenheid waar je van alles kunt bestellen. Van traditioneel Kantonese gerechten tot steak met frietjes en hamburgers. Als je glutenvrij wilt bestellen, kan dat ook. Als je aangeeft bij de bediening dat je glutenvrij wilt bestellen, helpen ze je vriendelijk verder. Ook staat op de kaart aangegeven welke allergenen de gerechten bevatten, dus dat is zeker ook een pluspunt! Met het enorme menu zijn er genoeg smaken en gerechten voor iedereen iets te kiezen!
De bediening is heel vriendelijk en ook het eten is heerlijk. Ze maken zelf (glutenvrije) rijstnoedels. Die met bief zijn echt een aanrader. Voor de vegetariërs is de Yu Xiang (Sichuan) Aubergine een zeer aangename optie.

JUST MEET

📍 Locatie: Breestraat 18, 2311CR Leiden

Just meet is een woordgrap met de engelse woorden Meet en Meat (ontmoeten en vlees). Zoals al aan de naam te zien is is just meet een steakhouse met karakter. Als je een vleesliefhebber bent is just meet de uitgelezen plek om naartoe te gaan. Maar ook voor de vegetariërs en visliefhebbers is er genoeg om van te genieten. Op de menukaart staat ook aangegeven welke gerechten precies gluten bevatten.

LA CUBANITA

📍Locatie: Noordeinde 19, 2311CA Leiden

La Cubanita is een tapas restaurant. Dat wil zeggen dat je de hele tijd kleine hapjes kan blijven bestellen. De sfeer is La Cubanita is heel relaxed en fijn. Het is een heel goede plek om uit eten te gaan met vrienden/familie of om gewoon een relaxed etentje te doen met kennissen. Er wordt rekening gehouden met allergieën maar je moet wel even aangeven dat je een allergie hebt.

Ook hebben ze op hun website een allergenencalculator zodat je alvast kan zien wat je wel/niet kan eten.

LOGICA

📍 Locatie: Stille Rijn 11, 2312DE Leiden

Café restaurant Logica is bijna helemaal vegan, de gerechten die niet vegan zijn zijn nog steeds vegetarisch. Dat is nog niet alles, alles wat op de kaart staat is ook helemaal biologisch. De meeste opties zijn glutenvrij te verkrijgen dus vraag even na bij de bediening welke opties glutenvrij zijn. Je kunt er heerlijk lunchen of borrelen en het is zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen!

PANNENKOEKENHUIS DE SCHAAPSBEL

📍Locatie: Beestenmarkt 7, 2312CC Leiden

Bij De Schaapsbel wordt er rekening gehouden met gluten intolerantie, ze doen hun best om kruisbesmetting te voorkomen en ze gebruiken een aparte pan voor de glutenvrije pannenkoeken.
Er is veel keuze uit veel verschillende soorten pannenkoeken dus is zijn er genoeg opties voor iedereen. Alle pannenkoeken kunnen glutenvrij gemaakt worden.

STADSCAFÉ VAN DER WERFF

📍 Locatie:Steenstraat 2, 2312BW Leiden

Stadscafé Van Der Werff is een gezellig café met glutenvrije, veganistische en vegetarische opties. Het is dus perfect om te dineren, lunchen of gezellig koffie te gaan drinken met de lunch. Er is een terras om te buiten te zitten wat altijd fijn is. Op de menukaart is te zien wat er allemaal is. (vraag altijd even na welke opties glutenvrij kunnen)

TUIN VAN DE SMID

📍 Locatie: Polderpad 8, 2322LB Leiden

De tuin van de smid is een rustgevende en mooie plek om naartoe te gaan, wat is er beter dan buiten zijn en ook nog lekker te kunnen eten? Nou glutenvrij eten zou een goed begin zijn. Bij de Tuin van de smid is dat mogelijk! Je kunt kiezen voor glutenvrij brood bij de gerechten wat erg fijn is! Ook is hun menukaart duidelijk en zie je snel welke gerechten je veilig kunt eten.

VERBODEN TOEGANG RESTAURANT. ART.461.

📍 Locatie: Kaiserstraat 7, 2311GN Leiden

Verboden toegang is een restaurant met een leuke sfeer en een goede menukaart! Er wordt rekening gehouden met dieetwensen zodat iedereen er op een veilige en gezellige manier uit eten kan gaan. Verboden Toegang werkt ook samen met de Leidse rederij om boottochten te organiseren met een borrel aan boord en daarna te dineren bij Verboden toegang. Super leuk en gezellig om te organiseren voor bijzondere gelegenheden en uitjes.

VERY ITALIAN PIZZA

📍 Locatie: Turfmarkt 8, 2312CE Leiden

Very Italian pizza is een heerlijke pizzeria met enorm veel opties, je kunt ook je bodem glutenvrij laten maken wat natuurlijk erg fijn is! Er zijn ook genoeg vegetarische en vegan opties, zodat iedereen genoeg opties heeft om de pizza te beleggen. Als je een plek zoekt om pizza te eten en je niet druk te maken over de hoeveelheid opties is dit dé plek om naartoe te gaan!

WAAG

Locatie:
Aalmarkt 21, 2311EC Leiden

De waag is een heel gezellig restaurant aan het water waar je heerlijk eten kan bestellen, er is een allergenenkaart waarop te zien is dat er een aantal glutenvrije opties zijn om uit te kiezen. Helaas zijn dat er niet veel, maar het is desondanks een erg leuke optie om thee te drinken, te borrelen of om uit eten te gaan.

YOGHURTBARN

📍 Locatie: Aalmarkt 19, 2311EC Leiden

Bij Yoghurtbarn kan je high tea reserveren. Dit kan ook glutenvrij én lactosevrij en dat is wel zo fijn! Uit eten gaan hoeft natuurlijk niet alleen voor diner, ook om te lunchen/brunchen is het super leuk om uit eten te gaan. Bij Yoghurtbarn kan je een high tea, vegan high tea, barn brunch en kids’ high tea reserveren. Voor meer informatie over allergenen en glutenstapeling kan je contact opnemen met hello@yoghurtbarn.nl.

MGV AD Genius
Glutenvrije diepvries
Find Me Gluten Free

BINNENKORT OOK IN LEIDEN:

100% glutenvrij restaurant Floor’s Coffee and Brunch bar.
Lees hier alle updates over de ontwikkeling van deze nieuwe glutenvrije horecagelegenheid.

ANDERE OPTIES

(zie ook de kaart)

 • McDonald’s
  Locaties:
  – Beestenmarkt 6, 2312 CC Leiden
  -Donkersteeg 7, 2312 HA Leiden
  -Rooseveltstraat 80, 2321 BM Leiden
 • Karels Bio Friet
  Hogewoerd 37, 2311 HE Leiden
 • The Bishop
  Middelweg 7-9, 2312 KE Leiden|
 • Jeanpagne (Bardeaux BV)
  Nieuwe Rijn 27, 2312 JD Leiden
 • Dende
  Nieuwe Rijn 5, 2312 JB Leiden
 • BetterBagels Bakery
  Lange Mare 96, 2312 GT Leiden
 • 30ml Leiden
  Botermarkt 3, 2311 EM Leiden
 • Het Prentenkabinet
  Kloksteeg 25, 2311 SK Leiden
 • Pannenkoekenhuys Oudt Leyden
  Steenstraat 49, 2312 BV Leiden
 • Siri Thai
  Doezastraat 11, 2311 GZ Leiden
 • Poke Perfect
  Breestraat 156, 2311 CX Leiden

Eet smakelijk!

Heb jij nog goede ervaringen in Leiden? Of heb je andere tips? Laat het ons weten in de reacties!

 1. Beste mensen,
  Geen bio vega of vegan eters in de glutenvrije eetwereld? Ik mis ons restaurant Logica http://www.lunchroomlogica.nl in het lijstje uit Leiden! Bijna alles kan glutenvrij, taartjes o.a. van Rosés&Vanilla

 2. 1 maart, 2022 at 12:56

  Hallo Bart!
  We hebben na een aantal nieuwe suggesties onze lijst ge-update, er staan nu nog een aantal nieuwe restaurants in waaronder Logica!

  Bedankt voor de feedback,

  Quint -Team Missglutenvrij

 3. Vorige week heerlijk (glutenvrij) uiteten geweest bij Catootje Aan De Markt! Ze hebben altijd een aantal glutenvrije gerechten op de kaart en als je coeliakie aangeeft werd er extra rekening mee gehouden bij het bereiden. Ik koos voor het chefs menu want ik laat me graag nog een beetje verrassen aamgezien alles altijd al zo uitgekozen is ;-)

 4. Woods aan de Haagweg in Leiden is ook een fijn restaurant voor mensen die geen gluten binnen mogen krijgen.
  Woods is een restaurant in het duurdere segment, maar je krijgt wel absoluut waar voor je geld.
  Met dieetwensen wordt heel goed rekening gehouden. Toen ik er laatst was met een bruiloft was er 1 ober aangesteld die het allemaal in de gaten hield en uitleg gaf.
  Heb zonder zorgen gegeten en nergens last van gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *