Glutenvrije afbakbroodjes bij de AH – vernieuwd assortiment

De glutenvrije afbakbroodjes bij de AH zijn vernieuwd! Vorige week ontvingen wij een pakket met alle nieuwe afbakbroodjes van de AH. Ze worden gebakken in een 100% glutenvrije bakkerij in Tholen. Zijn jullie ook zo benieuwd?

De Albert Heijn heeft al langer een glutenvrij assortiment en dat is natuurlijk ideaal. Maar sinds deze week kun je bij de AH ook terecht voor hele betaalbare (vanaf 1,99) glutenvrije afbakbroodjes. Wij mochten ze voor jullie proeven.

HET ASSORTIMENT

  • Mini broodjes mix; kampioentjes en meerzaden
  • Mueslibroodjes
  • Pistolet wit
  • Pistolet meerzaden
  • Witte bolletjes met geel lijnzaad
  • Kampioentjes

WAT MAAKT DEZE BROODJES BIJZONDER?

De glutenvrije bakkerij beloofd ons een aantal verbeteringen op het huidige glutenvrije aanbod. Zo garanderen ze dat de smaak is verbeterd. Geen typische bijsmaak zoals bij veel andere glutenvrije broodjes wel het geval is. De broodjes zijn lang houdbaar en betaalbaar. Ze hebben een lekkere knapperige korst en er is lekker veel variatie.

Dat de broodjes betaalbaar zijn kunnen we alvast beamen. De prijs begint bij 1,99 voor 2 broodjes en 2,49 voor de mix verpakkingen. De broodjes zijn inderdaad lang houdbaar en de korst is heerlijk knapperig. Wat de smaak betreft zijn we het helaas niet helemaal eens. Wij vinden dat de broodjes nog steeds wel heel typisch glutenvrij smaken. Hoofdingrediënt is bij veel broodjes nog steeds aardappelmeel en dat geeft nu eenmaal een bepaalde smaak en mondgevoel. We begrijpen dat er voor deze grondstof is gekozen om de broodjes betaalbaar te houden maar dan lever je helaas altijd wel een beetje in op smaak. Maar nu klinkt het bijna alsof we niet enthousiast zijn en dat is niet helemaal waar.

DE MUESLIBROODJES ZIJN TOP!

De mueslibroodjes met rozijnen, amandel en hazelnoot vinden we hier thuis heel erg lekker. Vooral met roomboter en een dikke plak oude kaas. En eigenlijk vinden we de kampioentjes ook heel erg lekker. We zien dat er in deze broodjes gebruik is gemaakt van haver en dat kunnen we zeker wel waarderen. Dat de broodjes ook nog gewoon bij elke AH verkrijgbaar zijn is natuurlijk helemaal een pluspunt. Zelf bak ik liever mijn eigen glutenvrije brood of ik koop mijn brood bij de glutenvrije winkel in Amsterdam of online via de glutenvrije markt. Maar als ik dat ben vergeten en snel nog iets nodig heb dan zou ik absoluut deze afbakbroodjes bij de AH kopen.

VANAF DEZE WEEK IN DE WINKEL

De afbakbroodjes zijn vanaf deze week in winkels van de AH verkrijgbaar. Wat ons betreft zeker het proberen waard. Wij hopen dat ze de broodjes ook nog gaan toevoegen aan het online assortiment. En dan sluiten we af met nog een kleine sinterklaastip want in ons pakket zat stiekem ook alvast een blok gevulde glutenvrije speculaas en die was echt onwijs lekker. Dus als je de glutenvrije speculaas van de AH ziet liggen gooi ‘m gelijk in je mandje en smullen maar!

Heb jij de afbakbroodjes van de AH al zien liggen? Wat vinden jullie van de prijs en de ingrediënten?

1 reactie op “Glutenvrije afbakbroodjes bij de AH – vernieuwd assortiment”

  1. Het glutenvrije afbakbrood is zeker lekker. Qua smaak ook prima als je glutenvrij brood eet dan proef je het verschil niet. Brokken speculaas zou ik ook wel willen proberen zolang het niet van Maître Mathis is. Deze zijn niet lekker. Maar dat is mijn smaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *