3x glutenvrij feest in je keuken met deze recepten

In december staat iedereen zelf in de keuken! Tenminste, we hopen van wel. Trek je handen uit je mouwen en ga lekker zelf aan de slag! Want we weten allemaal dat glutenvrije lekkernijen veel beter smaken als ze zelfgebakken zijn. Trouwens, je kan er ook nog eens een hoop geld mee besparen. Oliebollen, een glutenvrije kerststol, of lekker makkelijke bladerdeegkoekjes? Hier vind je deze drie recepten.

 

Glutenvrije Oliebollen

Deze kan natuurijk niet ontbreken en plaatsen we als eerste in het rijtje. Oliebollen maken is niet moeilijk. Hou rekening met de rijstijd, zorg voor een luchtig beslag (je kan ook spa rood gebruiken in het recept in plaats van ‘plat’ water), en vergeet je afzuigkap niet aan te zetten. Dit recept staat al bijna 12 jaar op Miss Glutenvrij en doet ’t elk jaar weer super. Hier vind je het recept.

 

 

 

Glutenvrije Kerststol

Heerlijk, een dikke plak kerststol met roomboter! Ook een glutenvrije kerststol is eigenlijk zรณ gemaakt. Je hebt kant-en-klare mixen om een glutenvrije feeststol te maken, maar je kan ook zelf aan de slag. Dit recept, gemaakt door Emmelou Green van Bakers & Fakers, is ook te doen voor de beginnende thuisbakker. Probeer het en klik hier voor het recept.ย 

 

Sterren Bladerdeeg Koekjes

 

Glutenvrije bladerdeeg koekjes

Als je geen zin hebt om glutenvrij deeg te maken, kneden of een vieze keuken, is dit jouw recept! Super kids-proof en zo gemaakt. Door kant-en-klaar bladerdeeg te gebruiken in plaats van deeg, zijn deze koekjes wel wat anders qua smaak en structuur. Ze zijn uniek in hun soort! Breng ze op smaak met flink wat suiker, gemengd met kaneel of andere kruiden naar smaak. Natuurlijk zou je ook op hartige tour kunnen gaan met dit recept, met bijvoorbeeld groene pesto! Klik hier voor het recept.ย 

Zoek je glutenvrije producten voor de feestdagen? Dan heb je hier lekkere verse producten uit de bakkerij!ย 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *