Zoeken
Recept

Supermakkelijke Bladerdeeg Koekjes met Gingerbread Kruiden

Met dit makkelijke recept bak je binnen mum van tijd een flinke lading vrolijke glutenvrije bladerdeeg koekjes. Handig voor het kerstbuffet op school, want behalve kruiden en suiker kun je natuurlijk ook kiezen voor een hartige variant met kaas bijvoorbeeld. Je kan natuurlijk elk bakvormpje gebruiken dat je binnen je bereik hebt.

 

 

Sterren Bladerdeeg Koekjes

Wij bakken vandaag met een sterrenvorm. Gezellig toch? Je kan behalve de Gingerbread Spice kruiden ook kiezen voor een andere topping. Zwarte Sesamzaadjes of rode pesto zouden ook super lekker zijn! Wat je lekker vindt! Creëer zo jouw eigen favoriete kerstkoekjes.

Op zoek naar nog meer kerstrecepten? Kijk dan gauw ook even hier >>>

 

Gingerbread Spice Kruidenmix

Dit is echt wat ons betreft de lekkerste kruidenmix voor de herfst en winter. Het is het broertje van speculaaskruiden en pumpkin spice, maar Gingerbread is wat verwarmender qua karakter door de gember. De kruidenmix is heerlijk door de toevoeging van steranijs. Perfect te gebruiken voor deze koekjes, maar ook echt heerlijk als topping op je cappuccino. Hier koop je deze mix. Aanrader dus!

 

Glutenvrij Bladerdeeg

Voor dit recept gebruikten we het glutenvrije bladerdeeg van Schär. Het is belangrijk dat deze goed ontdooid is voor je aan het werk gaat, anders brokkelt deze kapot. Doe dit dus ruim van tevoren. Desnoods kan je ‘m even op een warme plek in je huis leggen, zodat je sneller kan beginnen met het bakken van deze glutenvrije bladerdeeg koekjes.

 

December Bak-Het-Zelf Box

Miss Glutenvrij heeft een box ontwikkeld met 7 glutenvrije bakproducten. Deze kan je als pakket kopen tegen een aantrekkelijke prijs van €19,95 en met de inhoud kan je alle kanten op! Zelf kruidnoten bakken, gevulde speculaas, feestbrood en koekjes? Je kan eindeloos variëren. Hier koop je ‘m. De oplage is beperkt en op is op 🙂

 

Gooi de bladerdeeg resten niet weg nadat je de vormpjes hebt uitgedrukt! Kneed ze opnieuw tot een bol en rol uit met wat bloem. Zo bak je nóg meer lekkere koekjes.

HET RECEPT

Glutenvrije Bladerdeeg Koekjes

Supermakkelijke Bladerdeeg Koekjes met Gingerbread Kruiden

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • Glutenvrij bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 theelepel Gingerbread Spice 
  • 2 eetlepels fijne witte suiker

Extra nodig

  • uitsteekvormpjes
  • bakkwast
  • bakpapier

Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Steek met het vormpje zoveel mogelijk sterren uit het bladerdeeg en leg deze op bakpapier op een ovenplaat.
  4. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  5. Klop het ei los en bestrijk de koekjes met ei.
  6. Mix de kaneel en het suiker door elkaar en strooi dit over het bladerdeeg.
  7. Bak de koekjes zo’n 10 minuten goudbruin en knapperig. Als ze na 10 minuten nog zacht zijn, verleng dan de baktijd en kijk tussendoor even of alles nog goed gaat.
  8. Laat ze helemaal afkoelen en verpak ze dan luchtdicht zodat ze lekker vers blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *