glutenvrij bananenbrood

Wat vind jij: Bepaalt een glutenvrij dieet jouw identiteit?

Glutenvrij op wintersport naar ValmenierDe drie glutenvrije favorietjes van AnneDe Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes:...

Glutenvrij op wintersport naar Valmenier

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Rustiek Glutenvrij Bananenbrood

Een lekkere start van de dag of een gezond tussendoortje. Dit heerlijke glutenvrij bananenbrood kan op vele momenten.

Geïnspireerd door Oh My Pie, heeft Daphnie haar eigen versie van dit smaakvolle bananenbrood gemaakt. Ze heeft dit recept ingestuurd naar Miss Glutenvrij, zodat jij ‘m ook kan maken! 

Wat heb je nodig?

  • 240 gram glutenvrije havervlokken
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • Halve eetlepel koekkruiden
  • Handje(s) rozijnen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 175 graden (hetelucht).
  2. Doe de havervlokken in een kom en voeg hierbij de bakpoeder, het snufje zout en de kruiden toe. Meng dit door elkaar. Doe ondertussen in een andere kom de bananen en prak ze tot een egale massa. Voeg de eieren toe en meng deze door elkaar.
  3. Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng dit goed door samen met een spatel. Gooi als laatste de rozijnen erbij. (Ik hou van rozijnen, dus ik doe dit altijd lekker royaal!)
  4. Doe alles in een bakblik naar keuze. Dit kan een kleine taartvorm zijn of een cakeblik. Vet deze eerst even in, of doe er een bakpapiertje in, dan krijg je hem er straks makkelijker uit.
  5. Het bananenbrood mag nu 45 minuten in de oven. Laat hem naderhand eerst goed afkoelen voor je het brood uit de bakblik haalt.

Bewaren

Bananenbrood kan je makkelijk in plakjes bewaren en apart per stuk invriezen. Je kan dan in de ochtend een plakje uit de vriezer halen en in je tas stoppen voor on the go.

Daphnie heeft coeliakie en eet vanaf 2012 glutenvrij. Lees hier haar verhaal en hoe ze terugkijkt op de afgelopen 10 jaar.

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Een glutenvrije High-Tea: Zo doe je dat!

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Hummus met gekonfijte citroen en amandelpasta

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Smores dip uit de oven

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Recept: Maak glutenvrij platbrood in 5 minuten!

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...