Glutenvrij erop uit: in Dordrecht

Dordrecht is een stad die onlosmakelijk verbonden is met water. Dat zie je ook als je langs de grachten en havens loopt. Veel huizen staan in of aan het water. In het sfeervolle centrum loop je langs mooie panden, leuke winkels en gezellige terrassen.

 

ACTIVITEITEN IN DORDRECHT:

Éen van de leuke activiteiten is varen met de Dordtevaar. Deze elektrisch aangedreven rondvaartboot brengt je via het water langs verschillende prachtige bezienswaardigheden.

 

Ook kun je heerlijk wandelen door Dordrecht. Op de website van InDordrecht kun je verschillende wandelroute’s vinden, zoals een ‘Rondje Dordt’, een ‘Street Art Tour’ of een ‘Kinderwandeling’.

 

In Dordrecht kun je terecht voor gezelligheid, sfeer en lekker eten. Zoals de échte Dordtenaar zou zeggen: “Hoe dichterbij Dordt… Hoe leuker het wordt!”

 

(UIT) ETEN IN DORDRECHT

Een echte aanrader van de redactie om uit eten te gaan is Villa Augustus. Op deze bijzondere plek vlak buiten het stadscentrum zijn een hotel, restaurant, winkel, (moes)tuin en markt gevestigd in en om een oude watertoren. Een ware belevenis.

 

Op de menukaart staat met tekentjes aangegeven wat glutenvrij is en wat op verzoek glutenvrij gemaakt kan worden. De kaart is seizoensgebonden en verandert regelmatig. Gelukkig is er voor ieder wat wils op het menu: vlees, vis, vega(n), pasta en meer. De maaltijden worden veelal bereidt met verse (én biologische) groenten uit eigen moestuin.

 

We raden wel aan om te reserveren. Bij dit restaurant kan het wat drukker zijn en het zou jammer zijn als het etentje niet doorgaat vanwege de drukte.

 

Toch ergens anders lunchen of dineren?

 

Hier zijn nog een paar van onze favorieten*:

· Piccola Italia, pizza, €€ – €€€
· De Stroper, Vis, €€ – €€€
· Post, Europees, €€ – €€€
· Bistro Twee 33, Frans, €€ – €€€

 

Meer behoefte aan simpel? Dat kan ook!

· De McDonalds in het centrum heeft glutenvrije opties.
· In onze ervaring houdt de Subway in het centrum van Dordrecht goed rekening met glutenvrij. Er werd iedere keer goed schoongemaakt voor je bestelling
wordt gemaakt.

 

BEREIKBAARHEID

Trein: Vanaf station Dordrecht kun je makkelijk lopen naar het centrum. Je kunt ook bij het station een OV-fiets huren of gebruik maken van Felix of Check scooter gebruik maken. Plan je reis van tevoren via: NS.nl.

 

Auto: Dordrecht is goed te bereiken vanaf de A16 en de N3. In het centrum is betaald parkeren. Op straat betaal je tot €3,30 per uur en in parkeergarage’s ben je maximaal €2,40 kwijt. Gratis parkeren kan buiten het centrum.

 

Anders: Een leuke manier om je dagje uit te beginnen is met de waterbus Blue Amigo. Bij de Erasmusbrug in Rotterdam kun je makkelijk met je OV-chipkaart inchecken en een leuke vaartocht maken die je direct brengt in het centrum van Dordrecht.
Kijk op: Waterbus.nl.

 

Dit artikel komt uit ons Miss Glutenvrij Lentemagazine. Bestel hier jouw gratis exemplaar (zolang de voorraad strekt)!

 

Meer lezen? Bekijk hier onze terugblik op de Glutenvrije Zomermarkt van 2022.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *