Glutenvrij eten on a budget: 5 makkelijke tips

Het volgen van een glutenvrij dieet kan soms een uitdaging zijn, maar nog meer als je een beperkt budget hebt. Hier zijn vijf glutenvrije budgettips om je te helpen bij het plannen van je maaltijden en het besparen van geld! Het glutenvrije leven is al duur genoeg, toch?

 

Budgettip 1: Kook zelf

Door zelf te koken kun je veel geld besparen in vergelijking met het kopen van kant-en-klare glutenvrije producten. Basisvoedingsmiddelen zoals rijst, aardappelen, bonen en groenten zijn van nature glutenvrij en vormen een betaalbare basis voor maaltijden. Zoek naar eenvoudige recepten en maak grote porties die je kunt invriezen voor later gebruik. Zoek je glutenvrije recepten? bekijk eens onze receptenpagina!

 

Koop in bulk

Wanneer mogelijk, koop glutenvrije producten in bulk; dus in grotere hoeveelheden. Dit is meestal voordeliger dan het kopen van kleinere verpakkingen. Denk aan rijst, quinoa, boekweit, en glutenvrije meelsoorten. Maar ook producten die je kan invriezen, zoals glutenvrij brood of gebakjes. Veel glutenvrije eters zijn diepvries-expert geworden. Daarmee wil ik zeggen: ze zijn erachter gekomen dat je eigenlijk bijna alles in kan vriezen 🙂 Meer dan je misschien denkt!

 

Eet met de seizoenen mee

Leer elk seizoen te waarderen in de keuken! Seizoensgroenten en -fruit zijn vaak goedkoper en hebben een betere smaak in deze maanden. Vaak zijn groenten in de aanbieding als ze in het seizoen zijn. Door seizoensgebonden producten te kopen, kun je geld besparen en eet je lekker vers! Check hier wat nu in het seizoen is! 

 

Plan je maaltijden vooruit

Maak een boodschappenlijstje en plan je maaltijden voor de week. Op die manier voorkom je impulsieve aankopen en verspilling. Gebruik ingrediënten die je al hebt en bedenk creatieve manieren om ze te combineren. Restjes van de ene maaltijd kunnen de basis vormen voor een andere maaltijd! En als je toch al bezig bent in de keuken, kan je net zo goed een dubbele hoeveelheid maken, voor de volgende dag. Of om in te vriezen. Scheelt zoveel werk!

 

Maak je eigen glutenvrije snacks

Glutenvrije snacks kunnen behoorlijk prijzig zijn. Bespaar geld door je eigen snacks te maken. Maak bijvoorbeeld zelf energierepen met noten, zaden en gedroogd fruit. Of maak een grote batch glutenvrije granola om als tussendoortje te eten. Zo heb je altijd iets bij de hand en bespaar je geld. Ook een rijstwafel met pindakaas en banaan doet het goed. Het hoeft niet veel moeite te kosten!

 

Onthoud dat het belangrijk is om prijzen te vergelijken, aanbiedingen in de gaten te houden en te experimenteren met verschillende ingrediënten en recepten. Met een beetje planning en creativiteit kun je lekker glutenvrij eten zonder dat het je te veel geld kost. We zijn ook benieuwd naar jou budgettip om glutenvrij eten betaalbaar te houden.

 

Wil je meer budgettips? Check deze blog 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *