Stedentrip naar glutenvrij Parijs? Hier moet je heen

Op stedentrip naar Parijs? Glutenvrij? Vandaag delen we onze favoriete hotspots in de mooie straten van Parijs.

 

Parijs als glutenvrije stedentrip?

In Parijs, of eigenlijk in heel Frankrijk is de kunst van het brood bakken zo’n beetje dé trots van elke Boulangerie. Met de historische strenge regels over wat wel en niet in een brood mag is het eigenlijk geen wonder dat je in Parijs van nu het lekkerste glutenvrije brood kunt scoren. Ik geloof dat Helmut Newcake de allereerste was die de glutenvrije roomboter croissant wel aandurfde. De horde mensen die daar nu soms voor in de rij gaat staan zegt meer dan genoeg…

 

NOGLU

Noglu kent tegenwoordig al drie vestigingen in Parijs. Bekend van een prachtig kookboek en 100% glutenvrij dus geen enkele kans op kruisbesmetting. Bij Noglu haal je de lekkerste gebakjes, proef je pure en kraakverse gerechten die prachtig opgediend ten tonele verschijnen – denk aan eetbare bloemetjes en helder gekleurde groente sausjes – Noglu is glutenvrij op z’n allerbest! Reserveren is aan te raden vooral in het weekend. Ga naar de website (klik)!

 

Helmut Newcake

Helmut Newcake is al sinds 2011 een glutenvrij begrip in Parijs en ver daarbuiten. Van heinde en ver komen foodie trippers de gâteaux van HN proeven. De bakkerij ‘of moet ik pattiserie zeggen’ is 100% glutenvrij en de gebakjes zijn stuk voor stuk prachtig om te zien. Eclairs met bladgoud, karamelspiegels en frambozen soesjes. Gaat dat zien!  *Update: helaas is Helmut Newcake gesloten.

 

 

Chambelland

Voor brood … (of je nu team zuurdesem of team witte roomboterbroodjes bent) ga je beslist naar Chambelland. Deze fancy bakkerij is niet alleen op en top design ook qua smaak zit je hier helemaal goed. Naast allerlei glutenvrij broden zijn er ook mooie gebakjes of lekkere hartige taartjes. Het is hier 100% glutenvrij en daarom heel goed toeven en het liefste spendeer ik bijna mijn hele dag in Parijs bij Chambelland. Ps: ze zitten ook in Brussel! Ga naar de website (klik).

 

Nog veel meer …

Er zijn nog veel meer leuke glutenvrije plekjes in Parijs maar bovenstaande zijn toch wel heel bijzonder en een bezoekje meer dan waard.

 

Nog een paar glutenvrije adresjes om op te slaan:

  • Café Mareva – 38 Rue du Faubourg-du-Temple, 75011.
  • La Guinguette d’Angèle – Restaurant: 6 Rue de Tournon, 75006. Restaurant/Takeaway: 2
  • Rue du Général Renault, 75011. Takeaway: 34
  • Rue Coquillière, 75001.
  • 42 Degrés – 109 Rue du Faubourg Poissonnière 75009.
  • Abattoir Végétal – 61 Rue Ramey, 75018.
  • Breizh Café – 14 Rue des Petits Carreaux, 75002. 109
  • Rue Vieille du Temple, 75003. 1
  • Rue de L’Odeon, 75006. 31
  • Rue des Batignolles, 75017

Misschien ga je liever naar Bali? Geen probleem lees gauw onze glutenvrije tips voor Bali >>>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *