Hé! Is Jungkook (BTS) ook glutenvrij?

Van een aantal beroemdheden is al langer bekend dat ze glutenvrij (moeten) eten. (Hier schreven we al eerder een blog over.) Maar wist je al dat een van de leden van BTS, de grootste band van het moment, nu ook glutenvrij eet?

 

DE GROEI VAN K-POP, KOREAANS ETEN EN BTS

Koreaanse muziek en cultuur is helemaal hip en happening. Steeds meer Koreaans (geïnspireerde) restaurantjes komen als paddestoelen de grond uit. Een van de belangrijke redenen van deze verandering is de boyband BTS.

Zuid Koreaanse boyband BTS (Bangtan Boys, 2010) was de eerste niet Engels-sprekende band die (hoog) in de wereldwijde hitlijsten terechtkwam. In 2018 had de band meer dan 70% van de gekochte k-pop albums op hun naam. Na door de jaren heen verschillende prijzen te hebben gewonnen en records op hun naam te hebben staan, kan de band officieel zeggen de grootste boyband van het moment te zijn.

 

GLUTENVRIJ?

De 25-jarige artiest Jeon Jeong-guk, ook wel bekend onder de artiestennaam Jungkook, heeft 1 september 2022 bekend gemaakt dat ook hij glutenvrij moet eten. In een nieuwe V-live* aflevering heeft de Zuid Koreaanse artiest aangegeven dat hij een gezondheidscontrole heeft gedaan. Daaruit is gebleken dat hij niet goed kan tegen voeding met gluten. Dat is met een bloed- en urinetest aangetoond.
Wat er precies uit het onderzoek is gekomen, is nog niet bekend. Of hij glutenintolerant, glutensensitief of iets anders is, krijgen we misschien later te horen. 
Fans van de artiest tonen via Twitter hun steun. Jungkook schijnt zelf groot fan te zijn van (instant) ramen. En dat kan met een glutenvrij dieet meestal niet meer gegeten worden, aangezien de meeste ramen met tarwe gemaakt wordt. Hij geeft zelf aan dit erg te missen.

 

Jungkook is niet het eerste lid van BTS die aangeeft bepaalde voeding te vermijden. Ook Jin (Kim Seok-jin) geeft aan allergisch te zijn voor knoflook en aardappelen.

 

De K-pop band BTS zorgde al vaker voor grote ontwikkelingen, zowel wereldwijd als in Zuid Korea. Zo is het mogelijk dat zij de eerste Koreaanse mannen zijn die vrijstelling of verkorting krijgen op de wettelijk verplichte dienstplicht. Ook brachten ze in samenwerking met McDonald’s een zelf samengesteld menu uit. Daarnaast werken ze samen met verschillende grote merken, ook in voedingsproducten. De kleding die de bandleden dragen en de voeding die ze eten verkoopt wereldwijd enorm snel uit. Dus kan het nog zo zijn dat dit nieuws gaat zorgen voor meer glutenvrije opties en producten in Zuid Korea. Op dit moment is er voor mensen die glutenvrij eten helaas nog niet zoveel beschikbaar in dit land.

 

* V-live is een videostreamingservice waarop onder andere Kpop idolen livevideo’s delen.

Ken jij andere beroemdheden die glutenvrij eten? Heb jij zelf ervaring met glutenvrij eten in Zuid Korea? Of heb jij de gouden tip die je met Jungkook zou willen delen? Laat het ons weten!

 

Wij maakten eerder het bekende Tiktok recept voor spicy Koreaanse komkommersalade. Bekijk het recept en de video hier.

 

Bestel hier of hier glutenvrije instant noodles.


Bronnen en referenties:

Wikipedia

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *